
Bacio della Luna Prosecco Rosé Extra Dry 2023
Bacio della Luna's Prosecco rosé har landat i toppform med den läckra nya årgången 2023!
Kombinationen av rosé och Prosecco är ett genidrag i sig. Bacio della Luna är också känt för att producera några av de finaste italienska mousserande vinerna, varav många har tagits med på den prestigefyllda listan "50 Great Sparkling Wines of the World".
Det här är några av de mest utsökta och uppfriskande rosébubblorna på marknaden i superb årgångskvalitet. Toppad med en magisk touch av Burgundy Pinot Noir och Proseccos klassiska touch av (halvtorr) sötma.
Kärnan i italiensk sol och sommar på terrassen... med eller utan mat. Gläd dig!
...
Njut som en krispig aperitif eller till skaldjur, tapas, sushi, lätta asiatiska rätter, fågel, sallader och färska ostar. Servera vid 6-8°C
Hur smakar Bacio della Luna Prosecco Rosé Extra Dry 2023?
Nyhällt presenterar sig vinet i en inbjudande rosa färg med eleganta bubblor ... Nosen är härligt fruktcharmig med Pinot Noir och Glera i perfekt harmoni! Jasmin, vit persika, citrus, hallon och smultron väller ut ur glaset och tvingar sig nästan in i gommen! Vinet landar friskt och krispigt på tungan med fruktfriskhet, festliga bubblor och diskret sötma i aptitretande samspel. Trevligt uppfriskande avslut med salta nyanser... Mums! Drick nu eller spara 3-4 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Bacio della Luna Prosecco Rosé Extra Dry 2023 passar bra till...
Hur är Bacio della Luna Prosecco Rosé Extra Dry 2023 framställt?
Vinet görs främst av Prosecco-druvan Glera, som får sin fina rosa färg och burgundiska smaker från världsdruvan Pinot Noir. De handplockade druvorna pressas försiktigt och jäses kallt till ett friskt och delikat fruktigt vitt vin. Vinbubblorna bildas genom "andra jäsning" i trycksatta ståltankar (Charmat-metoden). Vinet buteljeras med en sockerhalt på cirka 15 gram per liter - vinet är alltså torrt utan att vara knastertorrt.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener



















