
Bacio della Luna Prosecco Rosé Extra Dry 2024
Äntligen tillbaka... Bacio della Lunas alltid populära "pink Prosecco" har landat i daggfrisk toppform med den nya 2014-årgången!
Efter flera år med toppratingar upp till 97 poäng är Bacio della Lunas storsäljare tillbaka med några av marknadens mest läckra och törstsläckande rosébubblor i suverän årgångskvalitet. Toppad med ett magiskt inslag av Bourgognes druva Pinot Noir samt Proseccos klassiska stråk av (halvtorr) sötma.
Kombinationen av rosé och Prosecco är i sig ett genidrag. Bacio della Luna är samtidigt känd för att leverera några av de finaste italienska mousserande vinerna, som i flera fall har återfunnits på prestigelistan “50 Great Sparkling Wines of the World”.
Essensen av italiensk sol och sommar på terrassen, och de mest festliga nyårsbubblorna, med eller utan mat. Se fram emot det!
...
Njut av den som krispig aperitif eller till fisk och skaldjur, tapas, sushi, lätta asiatiska rätter, fjäderfä, sallader och färska ostar. Servera vid 6–8°C
Hur smakar Bacio della Luna Prosecco Rosé Extra Dry 2024?
Bacio della Luna Prosecco Rosé Extra Dry 2024 står inbjudande rosa med eleganta bubblor i glaset… Doften är härligt fruktcharmerande med Pinot Noir och Glera i perfekt pardans! Jasmin, vit persika, citrus, hallon och smultron väller ur glaset och nästan tvingar sig på gommen! Vinet landar friskt och sprött på tungan med fruktig friskhet, festliga bubblor och diskret sötma i en aptitretande samklang. Läskande avslut med salta nyanser… Mums! Drick nu, eller spara 3-4 år från skördeåret.
Smaknoter
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Bacio della Luna Prosecco Rosé Extra Dry 2024 passar bra till...
Hur är Bacio della Luna Prosecco Rosé Extra Dry 2024 framställt?
Vinet är huvudsakligen gjort på Prosecco-druvan Glera, som tillförs sin delikata rosaton och burgundiska smaknyanser från världsdruvan Pinot Noir. De handplockade druvorna pressas varsamt och jäser svalt till ett friskt och delikat fruktigt vitt vin. Vinens bubblor bildas vid ”andengæring” i trycksatt ståltank (Charmat-metoden). Vinet har buteljerats med ett sockerinnehåll på cirka 15 gram per liter – så vinet är torrt utan att vara stentorrt.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning

























