
Baglio Onuri Nerello Mascalese 2019
Har du smakat Siciliens Pinot Noir?
Baglio Onuri ger den perfekta introduktionen till druvsorten Nerello Mascalese som har satt Sicilien på läpparna hos allt fler Bourgogne-älskare. Och med goda skäl!
Detta härliga rött vin är fyllt med så mycket sval, fruktig charm att du nästan kan plocka de saftiga röda bären och blommorna direkt ur glaset!
Stilen är nästan burgundisk, livfull och elegant. Men det är definitivt ett vin som kommer att tilltala många fans av Barolo och Nebbiolo - även om Baglio Onuri faktiskt erbjuder ännu större drickglädje och silkeslenare tanniner!
Ett klart sicilianskt fynd - förtjänar varenda en av sina 97 poäng!
Njut av det till saftiga biffar, pastarätter, lasagne, grillad kyckling, grillad lax och tonfisk samt mogna ostar. Servera vid 14-17°C
Hur smakar Baglio Onuri Nerello Mascalese 2019?
Baglio Onuri 2019 presenterar sig elegant körsbärsrött i glaset... Nosen bjuder på stor fruktkoncentration och en Pinot Noir-liknande elegans som nästan dansar ut ur glaset... Rosor, violer, smultron, granatäpple, saftiga körsbär och björnbär - med djupare toner av mineralisk skogsmark, söt balsamico, peppar och läckra kryddor. Vinet är elegant och silkeslent på tungan, där frukt, fat och mineralitet samspelar på ett vackert sätt. Eftersmaken imponerar igen med sin mjuka och saftiga elegans, sin smaklängd och sin utomordentligt vänliga stil. Detta är den Nerello Mascalese som alla älskar! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Baglio Onuri Nerello Mascalese 2019 passar bra till...
Hur är Baglio Onuri Nerello Mascalese 2019 framställt?
Vinet är gjort på 100% Nerello Mascalese, handskördad från kuperade sicilianska vingårdar med ett högt innehåll av sten, lera och kalksten. Jäsningen föregås av kall maceration, vilket ger extra färg och fruktaromer från druvskalen. Det röda vinet jäser sedan med fruktbevarande temperaturkontroll i ståltankar, medan en macerationsperiod på cirka 15 dagar drar färg, smak och tannin från druvskalen. Vinet avslutas med extra komplexitet och smakdjup från 6 månaders lagring på 5000 liters ekfat.
Druvor
Nerello MascaleseOm Poggio Le Volpi
Poggio le Volpi-viner
År 2013 utnämndes vineriet till "Winemaker of The Year" av den italienska vinexperten Luca Maroni och har fått guldmedalj på Vinitaly! Det här vinet kommer från en av våra nya leverantörer, nämligen Poggio Le Volpi. Vingården ligger med alla sina vinodlingar vända mot söder, vilket ger unika förutsättningar att göra viner med hög intensitet, kraft och smak av fullt mogna bär.
Poggio le Volpi rödviner
Poggio Le Volpi är en liten familjeägd vingård som är omgiven av områdena Frascati, Monte Porzio Catone och Agro Romano. Amando Mergè grundade vingården 1970, och vinerna idag produceras av sonen Felice Mergè, som har utbildats på Italiens finaste vinerier. Poggio le Volpi äger själv 40 hektar med vinrankor och har dessutom ett nära samarbete med många grannproducenter för att leverera druvor enligt fasta kontrakt.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Allergener


















