





Baglio Onuri Nerello Mascalese 2023
Har du smakat Siciliens Pinot Noir? Då ska du göra det nu, för vi har precis fått den unika årgången 2023 i lager!
Som Decanter skriver bjuder den nya årgången på absolut toppkvalitet, men tyvärr också betydligt färre flaskor än vanligt…
Italiens minsta druvskörd sedan 1947 drabbar även de sicilianska vinodlarna, som 2023 skördar 31% färre druvor än 2022.
Baglio Onuri levererar här den perfekta introduktionen till druvsorten Nerello Mascalese, som fått allt fler burgundälskare att tala om Sicilien. Och med all rätt!
Detta härliga rödvin är packat med en så stor och sval fruktcharm att du nästan kan plocka de saftiga röda bären och blommorna direkt ur glaset!
Stilen är nästan burgundisk — vibrerande och elegant. Men det är också definitivt ett vin som kommer tilltala många fans av Barolo och Nebbiolo — även om Baglio Onuri faktiskt erbjuder ännu större drickglädje och silkeslenare tanniner!
....
Njut det till saftiga stekar, pastarätter, lasagne, BBQ-kyckling, grillad lax och tonfisk samt mogna ostar. Servera vid 14–17°C
Hur smakar Baglio Onuri Nerello Mascalese 2023?
Baglio Onuri Nerello Mascalese 2023 glittrar elegant körsbärsröd i glaset... I doften tydligt Pinot Noir-liknande med eleganta florala nyanser och en saftkoncentrerad röd bärfrukt som nästan dansar ur glaset... Rosor, violer, skogssmultron, granatäpple, tranbär och körsbär – toppat med vulkanisk mineralitet, skogstoner, söt balsamico, peppar och fina kryddor. Vinet lägger sig elegant och silkeslent på tungan, där årgångens perfekt balanserade frukt går in i ett vackert samspel med fatets kryddighet. Eftersmaken imponerar återigen med sin smygande silkeslena och saftiga elegans, sin längd och sin mycket tilltalande stil. Det här är Nerello Mascalese som alla kan tycka om! Drick nu, eller lagra 8–10 år från skördåret.
Smaknoter
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Baglio Onuri Nerello Mascalese 2023 passar bra till...
Hur är Baglio Onuri Nerello Mascalese 2023 framställt?
Vinet är framställt på 100% Nerello Mascalese, som handskördas från kuperade sicilienska vinodlingar med hög andel sten, lera och kalksten. Inför jäsningen genomförs en kallmaceration som extraherar extra färg och fruktaromer från druvskalen. Därefter jäser rödvinet med fruktbevarande temperaturstyrning i ståltank, medan en macerationstid på cirka 15 dagar utvinner färg, smak och tanniner från druvskalen. Vinet förses slutligen med extra komplexitet och smakdjup genom 6 månaders lagring på 5000 liters ekfat.
Druvor
Nerello MascaleseOm Poggio Le Volpi
Poggio le Volpi-viner
År 2013 utnämndes vineriet till "Winemaker of The Year" av den italienska vinexperten Luca Maroni och har fått guldmedalj på Vinitaly! Det här vinet kommer från en av våra nya leverantörer, nämligen Poggio Le Volpi. Vingården ligger med alla sina vinodlingar vända mot söder, vilket ger unika förutsättningar att göra viner med hög intensitet, kraft och smak av fullt mogna bär.
Poggio le Volpi rödviner
Poggio Le Volpi är en liten familjeägd vingård som är omgiven av områdena Frascati, Monte Porzio Catone och Agro Romano. Amando Mergè grundade vingården 1970, och vinerna idag produceras av sonen Felice Mergè, som har utbildats på Italiens finaste vinerier. Poggio le Volpi äger själv 40 hektar med vinrankor och har dessutom ett nära samarbete med många grannproducenter för att leverera druvor enligt fasta kontrakt.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener


























