
Bal de La Rose
Det kritikerrosade sydfranska Bal de la Rose görs i den eleganta provensalska stilen som, mer än någon annan typ av rosé, är populär bland danska konsumenter och restauranggäster.
Fräsch, fruktig, festlig och inte minst otroligt matvänlig!
Vinet är gjort på den delikata jordgubbssmakande druvsorten Grenache, som skördas under de svala natttimmarna för att hålla frukten krispig och frisk. Årgången är det daggvåta 2023, där den unga rosén verkligen väcker smaklökarna och dansar aptitretande på tungan.
Namnet Bal de la Rose syftar på den prestigefyllda välgörenhetsbalen i Paris, "Le Bal des Débutantes", där unga kvinnor från kändisfamiljer bjuds in för att visa upp eleganta balklänningar från de stora modehusen.
Samma ungdomliga charm kan upplevas i denna härliga rosé!
Servera rosévinet vid 8-10°C som aperitif eller till skaldjur, sushi, tapas, sallader, fågel, pasta och färska ostar.
Hur smakar Bal de La Rose?
Nyhällt presenterar sig Bal de la Rose 2023 med en klassisk elegant Provence-färg ... Friska aromer av nyplockade hallon och smultron, delikat nypon, citrusmineralitet och vita persikor strömmar från glaset, som efter några virvlar ger plats för fina inslag av vitpeppar och herbes de provence ... Lätt krämig på tungan med munrengörande friskhet och delikata röda bär på gommen. Harmonisk avslutning med en aptitretande antydan till saltad mineralitet. Drick nu eller spara 2-3 år från skördeåret.
Bal de La Rose passar bra till...
Hur är Bal de La Rose framställt?
Vinet är gjort på 100% Grenache, skördat vid foten av bergskedjan Montagne Noire i den högt belägna och därmed svalare delen av Languedoc. En klassisk terroir för produktion av krispig, livlig rosé i provensalsk stil.
Druvorna skördas under de svala natttimmarna och pressas omedelbart vid ankomsten till vingården vid 7-8°C för att skydda musten från oxidering. Musten klaras sedan genom att orenheter avskiljs. Endast den mest delikata druvmusten väljs ut för den svala och fruktbevarande jäsningen i ståltankar. Vinet avslutas med 4 månaders mognad i kontakt med den fina jästfällningen, som rörs om regelbundet för ökad komplexitet och en krämig konsistens.
Druvor
Grenache RoseVindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll



















