
Bernard Magrez la Tendresse Des Vin du Sud Ventoux 2020 ØKO
"Ventoux: Den stigande stjärnan i vinvärlden" - Winerist Magazine "Den mest spännande appellationen i Rhônedalen" - Decanter15% alkohol och fruktigheten hos en Châteauneuf... Ventoux brinner just nu och vinexperter talar om revolution i Rhône!
Med upp till 97 poäng från världens ledande Rhône-kritiker, Robert Parker och Jeb Dunnuck, visar de röda vinerna från det skalliga cykelberget Mont Ventoux nu en nivå i världsklass som tål seriös jämförelse med topp-Gigondas och Châteauneuf-du-Pape.
100-poängsikonen Bernard Magrez har för länge sedan upptäckt kvalitetspotentialen och med ekologiska La Tendresse des Vins du Sud levererar han kanske den mest utsökta Ventoux vi har smakat i prisklassen.
Smaken är fylld av hjärtlig organisk frukt och djupa pepparkryddor, medan Ventouxs mineraliska friskhet gör den oemotståndligt saftig med och utan mat. Man kan inte låta bli att förundras över förhållandet mellan pris och kvalitet... WOW!
Ett lysande köp från den stora årgången 2020, hedrad "Excellent" i Wine Enthusiast Vintage Chart.
Njut av den till stora biffar, örtlamm, fläskkotletter, gourmetburgare, grytor, charkuterier och krämiga ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Bernard Magrez la Tendresse Des Vin du Sud Ventoux 2020 ØKO?
Vid hällning, mörk körsbärsröd med en ung lila nyans.... Nosen vibrerar av dansande violparfym, peppar, saftiga hallon, björnbär och svarta körsbär, som öppnar upp för spännande inslag av garrigueörter, lakrits, skogsmark, läder och rökt kött... Mjuk och köttig på tungan med stor fruktkraft och en nästan svävande elegans. Härligt pepprig i avslutet där vänliga tanniner och en välgörande friskhet rullar eftersmaken säkert till mål... Magrez visar formatet med en triumf av en Ventoux. Bra södra Rhône! Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Bernard Magrez la Tendresse Des Vin du Sud Ventoux 2020 ØKO passar bra till...
Om Bernard Magrez

Från knappa förhållanden till ägare av 42 vingods.
Det är svårt att inte bli andfådd när man ser vad den snart 90-årige Bernard Magrez åstadkommit under sin långa vinkarriär. Den charmige och arbetsamme vinentreprenören äger idag inte mindre än 42 vingods och mer än 1000 hektar vingårdar spridda över hela världen. Fyra av dessa vingods hör till den prestigefyllda Grand Cru Classé-kategorin i Bordeaux, och många känner framför allt igen Château Pape Clement, som med flera 100-poängsflaskor skrivit vinhistoria i Bordeaux sedan 1281 som ett av regionens mest ikoniska slott.
Bernard Magrez är sinnebilden av en självlärd man som byggt sin framgång från grunden. Bernard växte upp under knappa förhållanden med en sträng far som redan kastade ut honom hemifrån när han bara var tolv år. Det hindrade dock inte Bernards arbetsvilja och det dröjde inte länge innan han gav sig in i vinhandlarbranschen.
Som blott 25-åring startade han sitt eget importföretag med fokus på whisky och portvin, vilket visade sig bli en enorm succé. Vid den tiden – i början av 1960‑talet – var de stora stormarknaderna på frammarsch i Frankrike och den unge Bernard Magrez lyckades bli ledande leverantör till de allra största. Han sålde senare företaget, William Pitters, och använde en stor del av pengarna till att köpa tre Cru Classé‑vingods: Château La Tour Carnet i Haut-Médoc, Château Fombrauge i St Emilion och Clos Haut-Peyraguey i Sauternes. Han har dock själv sagt att hans stora livsverk är nämnda Château Pape Clement, som han senare förvärvade i slutet av 1980‑talet.
”Køb en flaske Bernard Magrez i stedet for en flaske "St. Èmilion"
En av de kännetecknande dragen i Bernard Magrezs syn på vin är att hans namn alltid framgår på flaskorna. Oavsett om det är en rosé för 60 kronor från Languedoc eller Pape Clement Grand Cru Classé för över 1000 kronor så hittar du Bernard Magrez‑signaturen på flaskans framsida. Bernard är nämligen mycket medveten om att den yngre generationen vinkonsumenter inte nödvändigtvis känner skillnad på Margaux och St. Èmilion. Därför vill han istället göra kvaliteten synonym med sitt eget namn. Man ska veta att när man väljer en flaska från Bernard Magrez får man gediget hantverk och utmärkt vin. Det syns och känns också tydligt när man håller flaskorna i handen – elegant design och vackra lyxflaskor som matchar innehållet.
Även om Bernard Magrez äger slott i Napa Valley, Chile och Argentina råder ingen tvekan om att Bordeaux ligger honom närmast om hjärtat. Därför hittar du också ett stort urval av nya Magrez‑viner från Frankrikes mest berömda vinregion. Det gäller även vita viner! Även om de flesta Bordeaux‑entusiaster automatiskt förknippar området med rödvin, kan de fatlagrade vita vinerna, huvudsakligen på Sauvignon Blanc och Sémillon, bjuda på gigantiska upplevelser. Château Pape Clement har i årtionden varit banbrytande för vit Bordeaux i världsklass och slottet är ett av de få som fått 100 poäng av Robert Parker för både deras röd‑ och vitvin.
Eleganta sydfranska prisvärda viner från Languedoc
Allt handlar inte om Bordeaux. Bernard Magrez gör också förtrollande viner från det soliga paradiset i södra Frankrike. Här började Bernard Magrez arbeta för mer än 52 år sedan medan han hade en mängd andra projekt igång i Bordeaux. Hans fru kommer nämligen från den gamla medeltidsstaden Carcassonne, som är huvudort i den stora vinregionen Pays d'Oc, där "Bleu de Mer"-serien kommer ifrån. Tre olika viner skapade på respektive Cabernet Sauvignon, Grenache/Cinsault och Sauvignon Blanc. Här framgår det verkligen att Bernard Magrez har en mycket välutvecklad känsla för att ta fram viner av hög kvalitet till mycket små pengar. Dessutom gör han exklusiva roséviner från det berömda Côtes de Provence. Det här är viner som sätter pricken över i:et på sommarmiddagen och som du plockar fram när du vill imponera på gästerna på terrassen. Och ja, det gör heller inget att flaskorna ser ut som en miljon!
Oavsett om du letar efter stor Cru Classé Bordeaux för vinkällaren eller svalkande sydfransk Provence-rosé, så är Bernard Magrez‑namnet på flaskornas etiketter din garanti för att kvaliteten ligger på extremt hög nivå!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener