





Beyra Superior 2022
BEYRA SUPERIOR GÖR COMEBACK!
Efter mer än ett år av tomma hyllor kan vi nu erbjuda ett av våra all-time bästa vinerbjudanden från Portugal. Beyra Superior är en fatlagrad lyxig Tempranillo som smakar som 300 kronor Ribera del Duero.
Tidigare utnämnd till "Testvinnare", "Veckans bästa köp" och utmärkt recenserad i den prestigefyllda Wine Enthusiast. Beyra Superior är det portugisiska supervinet som överträffar sina egna toppbetyg årgång efter årgång!
Trots att Beyra Superior har blivit lurad gång på gång har Rui Madeira sänkt priset på den nya superårgången 2022. Det finns ett mycket speciellt skäl till det. Han pressas av den nuvarande Bordeaux-krisen, där franska producenter säljer sina viner i massor. Därför har han fattat ett drastiskt beslut om att sänka sina egna priser för att hänga med.
Med andra ord får du historisk valuta för pengarna i nya Beyra Superior 2022, som imponerar med upp till 15% alkohol och uppgraderad lyxlagring på 100% nya ekfat.
Detta är TOP Tempranillo, där kraft, krydda och mineralfiness stiger till en rekordnivå som trotsar prislogiken och konkurrerar med stora spanska kultviner från Ribera del Duero.
Mörkt vin som redan från början leker med mörka plommon, mörka körsbär och björnbär. Söt tobak, pastrami, nyplockade fikon, choklad, kakaopulver, vanilj och kryddnejlika. Läcker, balanserad och inbjudande doft. I munnen upprepas många av samma toner. Frukten är mjuk, men täcks av en frisk syra och en högtorkande finkornig tannin. Genom hela vinet finns en härligt sval, stenig mineralitet som hjälper till att fräscha upp vinets mjuka frukt. Vackert välgjort vin som både behagar och visar tänderna. 91p. 249.95 v/6st 189,95
Njut av den till saftigt nötkött, lamm, mustiga tapas, fläsk, grytor och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C
...
Hur smakar Beyra Superior 2022?
Beyra Superior 2022 presenterar sig i en dramatisk björnbärsmörk färg med violett kant och nattsvart kärna... Lyxigt läcker Tempranillo-näsa med hinkvis med mörka bär och smakrika fatkryddor som möter dig med en kraft och nyansrikedom långt bortom prisklassen. Viol, björnbär, skogsbär, lakrits, kokos och rostade kaffebönor flödar ur glaset och balanseras av en underbar underliggande mineralisk friskhet... Med en sval och elegant mjukhet når Beyra Superior tungan där den saftiga mörka bärfrukten blandas perfekt med fatets lyxiga kryddighet. Hela härligheten kulminerar i en lång och vackert detaljrik avslutning som tar sista sticket hem med fina tanniner och mineraliska inslag av krossad granit... Tempranillo i absolut toppklass! Beyra Superior är oslagbar för priset!
Smaknoter
Björnbär
Kaffe
Vinbär
Vanilj
Violett
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Beyra Superior 2022 passar bra till...
Hur är Beyra Superior 2022 framställt?
Vinet är gjort av en blandning av 80% Tinta Roriz (Tempranillo), 10% Jaen (Mencia) och 10% Touriga Nacional. De få, små och smakrika druvorna skördas för hand på 700 meters höjd från 40+ år gamla vinstockar i granit- och skifferjord. Appellationen "DOC Beira Interior" är en sydlig förlängning av den berömda Dourodalen, och de röda vinerna görs i samma intensiva och solmogna stil.
Rui Roboredo Madeira jäser alla fyra druvsorterna tillsammans för att uppnå en harmonisk komplexitet. Temperaturkontrollerad jäsning vid 22-26°C med 7 dagars maceration av druvskalen ger ett friskt och intensivt bärfruktigt vin med silkeslena tanniner. Vinet mognar i 10 månader på nya franska ekfat.
Om Rui Roboredo Madeira

Producenten bakom vinerna från Beyra är den erkände Rui Roboredo Madeira, som 2011 tog över vingården i byn Vermiosa, där han redan 1987 gjorde sin debut som vinmakare. Rui växte upp i Dourodalen, men har rest jorden runt för att besöka vinodlingsregioner och lära sig om vinproduktion. Därför kändes det som att komma hem för honom när det äntligen blev möjligt.
Beyras vinmarker är bland de högsta i hela Portugal och ligger omgivna av berg. En fantastisk plats med läge på hela 750 meters höjd. Varma och soliga dagar växlar med svala nätter och morgnar, vilket ger druvorna optimal balans mellan fruktighet och friskhet.
Sedan 1987 har Rui blivit en portugisisk superstjärna inom vinproduktion, och kombinationen av hans källarkunskaper och markernas läge är helt fenomenal. Han försöker ständigt föra in innovation och förnyelse i de urgamla vinodlingarna som ligger i och runt Dourodalen.
Rui åtnjuter välförtjänt stjärnstatus. Hans röda viner bevisar om och om igen att Portugals nordöstra hörn utan problem kan matcha Toro och Ribera del Duero på den spanska sidan av gränsen. Hans viner har blivit Beira Interior-regionens flaggskepp. Rui förfogar över knappt 10 hektar vinmarker i Beira Interior D.O., därifrån han producerar viner till serien Beyra Vinhos de Altitude.
Förutom vinerna från Beyra producerar Rui viner från Douro D.O., som är världens äldsta officiella vinregion. Dourofloden rinner genom hela regionen och ger liv åt alla vinstockar vars druvor används i både portvin och bordsvin. I samma region ligger underregionen Douro Superior, där Rui har 17 hektar på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset har i Ruis händer utvecklats till ett familjeägt vinhus i åttonde generationen. Samtidigt äger han 12 hektar på Quinta de Fafide i samma region, där man också gör viner från enskilda vingårdar. Det slutar inte där. Rui Madeiras kritikerrosade viner från serien Castello d’Alba, som var hans första serie som han släppte som oberoende vinmakare, kommer också från Douro D.O.
En man som är född ur jorden och lever och andas naturen, som har ett finger med i nästan allt som händer både i Douro och i Beira.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Näringsinnehåll
Allergener























