0Varukorg

Tillbaka

Bodegas Luis Canas Rioja El Palacio 2019 i trækasse

Spanien

Spanien, Rioja

14,5% alk.

75 cl

1 fl. per st.
1 049,95 SEK
4 fl. per st.
859,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
97 Point Guía Vinos Gourmets
96 Point Vivir el Vino
95 Point Flaskehalsen
94 Point Wine Review Online
94 Point Mad og Monopolet
94 Point Houlberg
93 Point James Suckling
92 Point Vinous
92 Point Tim Atkin
92 Point Club Oenologique
4,3 stjerner Vivino

Beställ före

9 timmar 4 min

så skickar vi det idag!

Bodegas Luis Canas Rioja El Palacio 2019 i trækasse

Spanien

Spanien, Rioja

14,5% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

"97 points" - Guía Vinos Gourmets

"96 points." - Vivir el Vino

"95 point. KLASSISK HØJPOTENT RIOJA... komponeret efter bedste, traditionelle Rioja-opskrifter og det skaber grobund for en vin, der med (næsten-) garanti vil blive lidt af et vidunder, når vi spoler kalenderen 10-15 år frem." - Flaskehalsen

"94 point. Mesterværk af en spansk fuldblodshingst som vitterlig har det hele ... Til prisen får du en kæmpe vinoplevelse" - Mad og Monopolet

"94 point. Balancen virker ret perfekt og afstemt ... og det bliver på ingen måder en fadtung eller vild mørk vin trods de nye fade." - Houlberg

Riojas första officiellt "perfekta" årgång sedan 2011 har landat ... Superåret 2019 är helt enkelt fantastiskt!

Det är viner från enskilda vingårdar som denna El Palacio, och arbetet med terroirens gamla vinstockar, som har gjort Luis Cañas till Tim Atkins Rioja Grower of the Year.

Här går vi verkligen tillbaka till grunderna - singelfältet "El Palacio" är en mulbetäckt mikroterroir som ligger precis utanför Luis Cañas källarbyggnad. Här bestämmer inte vinmakaren vinets sammansättning - det gör fältet självt.

Detta är en fältblandning av samplanterade druvsorter som har förblivit oförändrad sedan fältet planterades 1969.

Ryggraden är mörk, körsbärssmakande Tempranillo, kompletterad med elegant kryddig Graciano. En touch av vit Viura ger den sista aromatiska finessen till detta mästerliga terroirvin.

"El Palacio" består av tre olika terrasser, var och en med sin egen exponering och höjdskillnad. De olika mikroklimaten bidrar alla till komplexiteten i denna lyxiga Rioja, som lagras för vinst i källaren med 100% nya franska ekfat. Vinet mognar i totalt 38 månader på fat och flaska innan det släpps.

Produktionen är mikroskopisk och inkapslar själen i Luis Cañas vinhistoria i Rioja. El Palacio är bara 2,61 hektar stort och producerar cirka 800 lådor vin per år. Vi har delat ut en liten del... Skynda på!

.......

Njut av det till grillat lamm med örter, saftiga biffar, blackfootskinka, vilt, matiga tapas, ankbröst och mogna ostar. Servera vid 16-18°C

1 fl. per st.
1 049,95 SEK
4 fl. per st.
859,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
97 Point Guía Vinos Gourmets
96 Point Vivir el Vino
95 Point Flaskehalsen
94 Point Wine Review Online
94 Point Mad og Monopolet
94 Point Houlberg
93 Point James Suckling
92 Point Vinous
92 Point Tim Atkin
92 Point Club Oenologique
4,3 stjerner Vivino

Beställ före

9 timmar 4 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Bodegas Luis Canas Rioja El Palacio 2019 i trækasse

97 Point

Guía Vinos Gourmets

96 Point

Vivir el Vino

95 Point

Flaskehalsen

KLASSISK HØJPOTENT RIOJA | Der findes store vine. Og så findes der rigtig store vine. Det her er én af dem, der ligger lige midt mellem de to kategorier, og den kan meget vel bevæge sig fra stor til rigtig stor, når den har ligget i kælderen i 10-15 år ... en kompleks vin, der på trods af de mange mørke frugter, det udtalte fadpræg og de endnu hårde tanniner, gemmer på en flot flok af forrygende tendenser, der bare trænger til tid. Det er rustikt og relativt stramt, men det er komponeret efter bedste, traditionelle Rioja-opskrifter og det skaber grobund for en vin, der med (næsten-) garanti vil blive lidt af et vidunder, når vi spoler kalenderen 10-15 år frem. Normalpris kr. 669,95, Set til kr. 299,95 | Supervin

94 Point

Wine Review Online

94 Point

Mad og Monopolet

Tempranillo, Graciano, Viura danner grundlag for dette mesterværk af en spansk fuldblodshingst, som vitterlig har det hele. Dybde, kompleksitet, frugtsødme, tanniner og fantastisk mundfylde! Duften byder på hele paletten - brombær, kirsebær, finsk lakrids, espresso, flæsk og nyfældet træ. Til prisen får du en kæmpe vinoplevelse. 1 stk 669,95 / BEDSTE PRIS v/6 fl. 299,95

94 Point

Houlberg

Dyb, mørk og cremelækker aroma ... ristet toast, våde fade, nøddecreme, Nutella, timian, mørk chokolade og letbrændt karamel, våde planket af teak og mahogni, dybsort frugt af blåbær, solbær, lidt svesker og blommer ... og på en eller anden måde virker den også ret frisk og lidt blomstret. I munden frugten langt friskere end forventet ... virkelig livlig på en mørk, intens og frugtrig måde. Der er kirsebær, hindbær, rabarber og blåbær, noget letbitter Campari eller rød vermouth samt balsamico. Det er dermed en frisk, livlig og levende vin, hvor balancen virker ret perfekt og afstemt ... og det bliver på ingen måder en fadtung eller vild mørk vin trods de nye fade. 94 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 669,95 kr., mens prisen er 299,95 kr. ved køb af 6 flasker.

93 Point

James Suckling

Understated minerals to the spiced berries and cocoa powder. Really juicy and rather linear on the palate, with a fine streak of minerality that extends to a refined and subtle finish.

92 Point

Vinous

The 2019 El Palacio field blend represents typical historical plantings in a Rioja Alavesa vineyard, comprising mostly Tempranillo with additional rows of Viura, Graciano and Malvasía. Aged for up to 14 months in oak barrels, this garnet wine offers a diverse range of aromas: wild herbs, dried apricot, sour cherry and a subtle layer of oak. Dry and juicy on the palate, the somewhat aqueous flow and chalky texture convey a mild structure and a loose mouthfeel, rich in flavor. This is a unique, tasty, old-fashioned Rioja.

92 Point

Tim Atkin

Finca El Palacio was planted in 1969 as a field blend of Tempranillo with 20% Graciano and a bit of Viura. It's certainly not a wine that anyone should be in a hurry to drink, as it's very young and closed right now. Richly coloured, chewy and intense, with damson and blood orange flavours, assertive toasty oak and lots of grip and extraction. One to tuck away.

92 Point

Club Oenologique

4,3 stjerner

Vivino

(207 bedømmelser, set over alle årgange. ”Højeste kvalitet for pengene af Spansk Rioja”, 01-05-24)

95 Point(tidigare årgång)

Verema

93 Point(tidigare årgång)

Guia Peñin

Color: cherry, violet edge, Aroma: fruity expression, red fruit, spicy, creamy oak, new oak, Mouth: tasty, fruity, good acidity, long

GOLD – Rioja Masters 2022 (tidigare årgång)

The Drinks Business

Hur smakar Bodegas Luis Canas Rioja El Palacio 2019 i trækasse?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

El Palacio 2019 erbjuder djärv och mörk körsbärsröd i glaset... Nosen utstrålar elegans med en nästan elektrisk nerv av mineralitet som darrar under den kraftfulla frukten, toppad med en gudomligt aromatisk, parfymerad blommighet och Rioja-klassiska lyxkryddor från fatlagring ... Titta, det är en stor Tempranillo i glaset! Vinet glider mjukt som grädde och sammet över tungan, medan smaken utvecklar hela Rioja-repertoaren ... från rosor, apelsinskal, saftiga mörka körsbär, blåbär och björnbär till komplexa toner av engelsk lakrits, kaffe, vanilj, balsamico, rök, skogsmark och cederträ. Eftersmaken är oändlig och fylld av oceaner av mogen bärfrukt, örter och tobak. Stora biffvänliga tanniner ... WOW, bara wow. Drick nu eller spara 15-20 år från skördeåret.

Bodegas Luis Canas Rioja El Palacio 2019 i trækasse passar bra till...

Hur är Bodegas Luis Canas Rioja El Palacio 2019 i trækasse framställt?

Årgång 2019 är gjord av en fältblandning bestående av 80% Tempranillo, 18% Graciano och 2% Viura. De olika druvsorterna planteras tillsammans på den gamla ensamåkern "El Palacio", som ligger på cirka 500 meters höjd - precis framför Luis Cañas vinkällare. Vingården planterades redan 1969. När druvorna skördats jäses de på temperaturkontrollerade franska ekfat där de macererar med druvskalen för att extrahera färg, smak och tannin. Efter jäsningen överförs vinet till franska ekfat där det utvecklar komplexitet och aromatisk intensitet under 14 månader. Nya 500-liters ekfat används. Efter buteljering lagras vinet i källaren för ytterligare minst 24 månaders mognad innan det släpps.

Om Luis Canas

image

„The best wines can only be made from the best grapes.“

Många danskar känner sannolikt igen namnet Luis Cañas när de ser en vin från Rioja. I årtionden har den legendariska vingården varit synonym med högkvalitativa viner i gammal stil från Spaniens mest anrika region.

Grundaren av det berömda vinhuset, Luis Cañas, föddes 1928, och även om det nu är nästan 100 år sedan så hade förfäderna redan då bedrivit vinodling i hundra år. Vin är en del av familjen Cañas DNA, som har reserverat flera kapitel i Riojas historieböcker.

I början av 1900-talet var Cañas känt för att göra fruktiga och lättdruckna viner, jästa på hela klasar enligt Beaujolais-metoden med kolsyrejäsning. Vinet tillverkades i en underjordisk källare för att sedan transporteras i stora tunnor mer än 100 kilometer med mulor längs dammiga landsvägar till Bilbao och San Sebastián, där allt såldes vidare till stora kooperativ. Det var recepten för alla vinodlare vid den tiden i Rioja Alavesa, ett av regionens ledande underområden. Allt förändrades först efter ett slumpartat möte 1970.

Luis Cañas satt på torget och njöt av en av sina egna viner tillsammans med vänner när en man frågade om han fick smaka. Mannen visade sig vara ordförande för en berömd gastronomisk loge som genast fick smak för Luis viner. Snart återvände hela sällskapet för mer vin, och det gav Luis blodad tand. Nu skulle det vara slut med att sälja till stora kooperativ. Kort därefter grundade han familjens bodega och blev den första vinbonden i Rioja Alavesa att buteljera sitt eget vin under eget namn, vilket bröt med en hårt rotad tradition och senare banade väg för otaliga andra producenter med samma dröm. Här börjar den kommersiella eran för Rioja-vin och det tog fart 1989 när nuvarande ägaren Juan Luis Cañas tog över tyglarna i familjeföretaget.

Juan Luis ville inte bara göra bra unga viner utan började specialisera sig på så kallade Crianza-viner, som genomgår minst sex månader på ekfat (gärna en blandning av amerikanska och franska), utformade för att lagras längre. För detta ändamål byggde han 1994 en ny, toppmodern anläggning med optimala förutsättningar för fatlagring.

De fatlagrade vinerna blev en enorm framgång och höjdpunkten kom för Juan Luis när ingen mindre än Robert Parker 2012 utsåg deras Crianza till världens bästa value for money-köp.

Idag är Luis Cañas en av de stora aktörerna i Rioja och producerar varje år upp till två miljoner flaskor från sina mer än 350 hektar vinmarker. Det motsvarar ungefär hälften av hela Pomerol-appellationen i Bordeaux. Trots de stora arealerna och volymerna lyckas de fortfarande skapa terroirtrogna Rioja-viner utifrån ekologiska och biodynamiska principer. Juan Luis son Jon är redan en fast del av teamet och den fjärde generationen står redo att ta över och bygga vidare på Luis Cañas legendariska status i Rioja.

Vindata

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2019

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14,5 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

15-20 år fra høståret.  

Förslutning

Kork

Förpackning

4 st. trälåda

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter