





Bodegas Luis Canas Rioja Reserva Seleccion de la Familia 2019 i trækasse
Legendariska Rioja i världsklass ... Upp till 98 poäng för den senast granskade årgången av "Seleccion de la Familia", Luis Cañas kultvin är redo att överträffa sig själv under superåret 2019 ... Riojas första officiellt "perfekta" årgång sedan 2011!
Med vinets skyhöga poäng talar världsklassen för sig själv, och 15 000 entusiastiska användare på Vivino garanterar "Best value for money Spanish Rioja" med goda skäl
Flaggskeppet Seleccion de la Familia består av 85% Tempranillo och 15% Cabernet Sauvignon, handplockade från 55 år gamla vinstockar. Bodegas Luis Cañas fokus på gamla vinstockar har i hög grad bidragit till att de utsetts till "Rioja Grower of the Year" av Tim Atkin.
Här får du Tempranillo-frukt i nivå med det bästa från Ribera del Duero, medan Bordeaux-liknande nyanser av svarta vinbär, rosmarin och mynta kan hänföras till Cabernet Sauvignon.
Hela härligheten toppas med 44 månaders lagring i källaren - inklusive 20 månader på nya till 1 år gamla franska och amerikanska ekfat... Ett legendariskt spanskt rött vin serveras!
Levereras i original trälåda vid köp av 6 flaskor.
...
Njut av detta vin till saftiga biffar, lamm, vilt, mustiga tapas och grytor samt lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Bodegas Luis Canas Rioja Reserva Seleccion de la Familia 2019 i trækasse?
Spektakulär färg med mörkt lila nyanser av björnbär och violett... Aromen spricker upp ur glaset med vackert koncentrerade och oändligt nyanserade aromer av mynta, svarta vinbär, björnbär, engelsk lakrits, svarta plommon, rosmarin, lavendel, mineralrök och torkat kött, som efter några klunkar får sällskap av läcker kanel, kokos, vanilj och rostade espressobönor från fatlagringen... På tungan Rioja när det är som bäst! Magnifik, intensiv, fyllig och komplex med långvariga och sofistikerade smaker av röda och mörka bär, lyxiga fatkryddor och en nivå av tanniner och mineralitet som man bara får från mycket gamla vinstockar på de bästa terroirerna... Utan tvekan ett av Spaniens största rött viner! Drick nu eller spara +20 år från skördeåret.
Bodegas Luis Canas Rioja Reserva Seleccion de la Familia 2019 i trækasse passar bra till...
Om Luis Canas

„The best wines can only be made from the best grapes.“
Många danskar känner sannolikt igen namnet Luis Cañas när de ser en vin från Rioja. I årtionden har den legendariska vingården varit synonym med högkvalitativa viner i gammal stil från Spaniens mest anrika region.
Grundaren av det berömda vinhuset, Luis Cañas, föddes 1928, och även om det nu är nästan 100 år sedan så hade förfäderna redan då bedrivit vinodling i hundra år. Vin är en del av familjen Cañas DNA, som har reserverat flera kapitel i Riojas historieböcker.
I början av 1900-talet var Cañas känt för att göra fruktiga och lättdruckna viner, jästa på hela klasar enligt Beaujolais-metoden med kolsyrejäsning. Vinet tillverkades i en underjordisk källare för att sedan transporteras i stora tunnor mer än 100 kilometer med mulor längs dammiga landsvägar till Bilbao och San Sebastián, där allt såldes vidare till stora kooperativ. Det var recepten för alla vinodlare vid den tiden i Rioja Alavesa, ett av regionens ledande underområden. Allt förändrades först efter ett slumpartat möte 1970.
Luis Cañas satt på torget och njöt av en av sina egna viner tillsammans med vänner när en man frågade om han fick smaka. Mannen visade sig vara ordförande för en berömd gastronomisk loge som genast fick smak för Luis viner. Snart återvände hela sällskapet för mer vin, och det gav Luis blodad tand. Nu skulle det vara slut med att sälja till stora kooperativ. Kort därefter grundade han familjens bodega och blev den första vinbonden i Rioja Alavesa att buteljera sitt eget vin under eget namn, vilket bröt med en hårt rotad tradition och senare banade väg för otaliga andra producenter med samma dröm. Här börjar den kommersiella eran för Rioja-vin och det tog fart 1989 när nuvarande ägaren Juan Luis Cañas tog över tyglarna i familjeföretaget.
Juan Luis ville inte bara göra bra unga viner utan började specialisera sig på så kallade Crianza-viner, som genomgår minst sex månader på ekfat (gärna en blandning av amerikanska och franska), utformade för att lagras längre. För detta ändamål byggde han 1994 en ny, toppmodern anläggning med optimala förutsättningar för fatlagring.
De fatlagrade vinerna blev en enorm framgång och höjdpunkten kom för Juan Luis när ingen mindre än Robert Parker 2012 utsåg deras Crianza till världens bästa value for money-köp.
Idag är Luis Cañas en av de stora aktörerna i Rioja och producerar varje år upp till två miljoner flaskor från sina mer än 350 hektar vinmarker. Det motsvarar ungefär hälften av hela Pomerol-appellationen i Bordeaux. Trots de stora arealerna och volymerna lyckas de fortfarande skapa terroirtrogna Rioja-viner utifrån ekologiska och biodynamiska principer. Juan Luis son Jon är redan en fast del av teamet och den fjärde generationen står redo att ta över och bygga vidare på Luis Cañas legendariska status i Rioja.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll