



Broccardo Barbera d'Alba La Martinella 2021
Silkeslen, saftig, kraftfull frukt med lyxiga kryddor från fatlagringen!
Efter alltför lång tid på restorder är La Martinella äntligen tillgänglig i den hypade 2021-årgången, rankad bland de bästa Barolo-årgångarna.
Recensenterna är också helt lyriska över Broccardos nya Barbera d'Alba, som i flera år har varit ett av våra mest populära viner från Piemonte.
Mikroproducenten Broccardo har bara några få hektar mark att arbeta med, men kvaliteten tas om hand från fält till källare - till en grad som du verkligen kan smaka här!
Barbera är inte Piemontes mest "snobbiga" vinnamn men du kommer inte att hitta ett mer charmigt och väl valt rött vin för att para ihop med pasta, pizza och andra populära italienska rätter. Testa det!
Njut av det till biffar, ljust kött, pasta, pizza, charkuterier och ost. Eller som ett saftigt, mysigt glas! Servera vid 15-17°C
Hur smakar Broccardo Barbera d'Alba La Martinella 2021?
Vid upphällning seglar La Martinella djärvt och mörkt körsbärsrött i glaset... Näsan är intensivt lockande med ungdomligt livfulla aromer av nyplockade violer, vilda hallon, björnbär och blå plommon som blandas vackert med mokka-, lakrits- och vaniljnyanser från fatet... I munnen är den djärv och harmonisk med stor fruktrikedom och en underbart frisk och ihållande avslutning. Vinet avslutas med silkeslena tanniner och en mängd fina smaker i den imponerande kraftfulla avslutningen. Bravo! Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Broccardo Barbera d'Alba La Martinella 2021 passar bra till...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin och värde i världsklass… Broccardos stora internationella genombrott är ett faktum!
Vid Decanter World Wine Awards 2024, med över 18 000 deltagande viner, kommer ledande experter efter upprepade blindprovningar fram till världens 50 bästa viner.
Med imponerande 97 poäng klarade Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en av endast fyra italienska röda viner!) cutten till ”Best in Show Top 50 wines”.
Familjen Broccardo har tillverkat vin med bas i prestigefyllda Monforte d’Alba sedan 1900. Idag drivs det lilla vinhuset av de tre syskonen Filippo, Laura och Federica, som har fördelat uppgifterna dem emellan på följande sätt: Federica sköter vingården och källarna. Laura fungerar som exportchef, medan Filippo är vinmakare.
Familjens 13 hållbart odlade hektar sträcker sig över fyra cru-vingårdar i kommunerna Monforte d’Alba, Barolo och Novello. På de enskilda cru-vingårdarna Paiagallo, Ravera och San Giovanni odlas uteslutande Nebbiolo, medan Bricco San Pietro levererar Nebbiolo, Barbera, Dolcetto och Arneis i toppkvalitet.
I källaren har Filippo fokus på frukten, som han för fram i smakbilden genom att i första hand använda stora, smakneutrala fat. Alla Broccardos Barolo-viner från enskilda vingårdar görs enligt samma recept, så vinernas terroirmässiga karaktärsdrag och olikheter framträder med fascinerande tydlighet.
Man får inte heller glömma den eleganta och persikoaromatiska vita vinen ”Langhet”, skapad på den piemontesiska druvspecialiteten Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med namnet La Martinella!
Vill du ha seriös Barolo och andra terroirtypiska piemontesiska viner, utan att behöva betala en förmögenhet, är det svårt att utse en bättre leverantör än familjen Broccardo.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Vikt
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning