
Broccardo Barbera d'Alba La Martina 2020
Piemontes bäst bevarade Barbera-hemlighet är tillbaka... i absolut toppform!
Fräschhet, saftig kraft och fina poäng är ingredienserna i ännu ett "home run" från det framstormande familjehuset Broccardo.
Barbera är inte Piemontes mest "snobbiga" vin... men du hittar inte ett mer charmigt och välvalt rött vin när det ska matchas med pasta, pizza och andra populära italienska rätter. Prova den!
Njut av den till biffar, ljust kött, pasta, pizza, charkuterier och ost. Eller som ett saftigt mysglas! Servera vid 15-17°C
Hur smakar Broccardo Barbera d'Alba La Martina 2020?
La Martina 2020 visar upp vacker mörk körsbärsfärg med ung lila kant… Doften är förtrollande frisk och fruktig med koncentrerad arom av viol, skogshallon, björnbär och blå plommon, som spelar perfekt tillsammans med kryddiga fattoner av mokka, lakrits och vanilj… I munnen fyllig och harmonisk med stor fruktrikedom och en underbar frisk och lång eftersmak. Vinet klingar av med silkeslena tanniner och ett hav av fina smaknyanser. Drick nu, eller lagra 5–8 år från skördeåret.
Broccardo Barbera d'Alba La Martina 2020 passar bra till...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin och värde i världsklass… Broccardos stora internationella genombrott är ett faktum!
Vid Decanter World Wine Awards 2024, med över 18 000 deltagande viner, kommer ledande experter efter upprepade blindprovningar fram till världens 50 bästa viner.
Med imponerande 97 poäng klarade Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en av endast fyra italienska röda viner!) cutten till ”Best in Show Top 50 wines”.
Familjen Broccardo har tillverkat vin med bas i prestigefyllda Monforte d’Alba sedan 1900. Idag drivs det lilla vinhuset av de tre syskonen Filippo, Laura och Federica, som har fördelat uppgifterna dem emellan på följande sätt: Federica sköter vingården och källarna. Laura fungerar som exportchef, medan Filippo är vinmakare.
Familjens 13 hållbart odlade hektar sträcker sig över fyra cru-vingårdar i kommunerna Monforte d’Alba, Barolo och Novello. På de enskilda cru-vingårdarna Paiagallo, Ravera och San Giovanni odlas uteslutande Nebbiolo, medan Bricco San Pietro levererar Nebbiolo, Barbera, Dolcetto och Arneis i toppkvalitet.
I källaren har Filippo fokus på frukten, som han för fram i smakbilden genom att i första hand använda stora, smakneutrala fat. Alla Broccardos Barolo-viner från enskilda vingårdar görs enligt samma recept, så vinernas terroirmässiga karaktärsdrag och olikheter framträder med fascinerande tydlighet.
Man får inte heller glömma den eleganta och persikoaromatiska vita vinen ”Langhet”, skapad på den piemontesiska druvspecialiteten Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med namnet La Martinella!
Vill du ha seriös Barolo och andra terroirtypiska piemontesiska viner, utan att behöva betala en förmögenhet, är det svårt att utse en bättre leverantör än familjen Broccardo.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener