





Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2016 i trækasse
Kritikerna har träffat mitt i prick... Bricco San Pietro 2016 ger dig en Barolo med sensationell kraft!
Om någon tvivlar på formatet ger Laura Broccardo det perfekta exemplet på varför Robert Parker kallar 2016 för det mest legendariska Barolo-året sedan 2010.
Med ett så fantastiskt och maskulint single-vineyard-vin i glaset är det svårt att hitta argument för att någonsin lägga mer än 400 danska kronor på en flaska Barolo.
Fantastiska Nebbiolo-värden väntar i detta gigantiska terroirvin från Monforte d'Alba!
Levereras i originalplatta 6 trälådor.
Njut av det till fett marmorerat nötkött, lamm med örter, anka, italienska grytor, pasta, svamprisotto, tryffel och mogna torra ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2016 i trækasse?
Även när den hälls upp är Barolo imponerande vacker och tät i glaset... Klassen spricker upp ur glaset med intensiva och komplexa superdofter av rosor, tranbär, körsbär, violer och vildblommor, som ger vika för friska citrustoner av apelsinskal och djupa toner av tjära, örter, lakritspulver, kamfer och rostade kaffebönor ... I munnen rik och intensiv med stor frukt och jordiga mineraltoner som undervegetation, tryffel och fuktig bark. Stor munrengörande finish med ett fast och matvänligt tanninbett som kompletteras perfekt av den extraordinära frukten i 2016 års årgång. Enorm Barolo - och ett riktigt terroirvin! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2016 i trækasse passar bra till...
Hur är Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2016 i trækasse framställt?
Vinet är gjort på 100% Nebbiolo-druvor från den enda vingården Bricco San Pietro, belägen i världsberömda Monforte d'Alba. Fälten ligger 410 meter över havet och vetter mot syd till sydväst, där den generösa Langhe-solen slickar druvorna hela dagen. Vinet lagras på slovenska och franska ekfat innan det flasklagras och släpps till försäljning. Källarna där vinerna lagras har utsetts till UNESCO:s världsarv.
Druvor
NebbioloOm Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin och värde i världsklass… Broccardos stora internationella genombrott är ett faktum!
Vid Decanter World Wine Awards 2024, med över 18 000 deltagande viner, kommer ledande experter efter upprepade blindprovningar fram till världens 50 bästa viner.
Med imponerande 97 poäng klarade Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en av endast fyra italienska röda viner!) cutten till ”Best in Show Top 50 wines”.
Familjen Broccardo har tillverkat vin med bas i prestigefyllda Monforte d’Alba sedan 1900. Idag drivs det lilla vinhuset av de tre syskonen Filippo, Laura och Federica, som har fördelat uppgifterna dem emellan på följande sätt: Federica sköter vingården och källarna. Laura fungerar som exportchef, medan Filippo är vinmakare.
Familjens 13 hållbart odlade hektar sträcker sig över fyra cru-vingårdar i kommunerna Monforte d’Alba, Barolo och Novello. På de enskilda cru-vingårdarna Paiagallo, Ravera och San Giovanni odlas uteslutande Nebbiolo, medan Bricco San Pietro levererar Nebbiolo, Barbera, Dolcetto och Arneis i toppkvalitet.
I källaren har Filippo fokus på frukten, som han för fram i smakbilden genom att i första hand använda stora, smakneutrala fat. Alla Broccardos Barolo-viner från enskilda vingårdar görs enligt samma recept, så vinernas terroirmässiga karaktärsdrag och olikheter framträder med fascinerande tydlighet.
Man får inte heller glömma den eleganta och persikoaromatiska vita vinen ”Langhet”, skapad på den piemontesiska druvspecialiteten Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med namnet La Martinella!
Vill du ha seriös Barolo och andra terroirtypiska piemontesiska viner, utan att behöva betala en förmögenhet, är det svårt att utse en bättre leverantör än familjen Broccardo.













