



Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2018 i trækasse
Monforte d’Alba i världsklass... Här är det ordentlig Barolo-kraft med årgångens högst bedömda vin från den sydvända enskilda vingården Bricco San Pietro - hos både James Suckling och WinesCritic.com!
Barolon från Bricco San Pietro (Sankt Peters mark) kombinerar Monforte-Barolos klassiska maskulina aromer av grafit, tjära och tobak med en elegant, smickrande röd bärfrukt: Barolo när det är som allra bäst!
Vid köp av 6 flaskor levereras vinet i original trälåda.
Passar till marmorerat nötkött, lamm med örter, anka, italienska långkok, pasta, svamprisotto, tryffel och mogna, hårda ostar. Servera vid 16–18 °C
Hur smakar Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2018 i trækasse?
Redan vid upphällningen visar Barolo sig vacker och tät i glaset... Doften har mycket kraft och komplexitet med intensiva aromer av rosor, tranbär, torkade körsbär och plommon, som efter några snurrar i glaset öppnar upp mot lite apelsinskal samt djupare toner av tjära, örter, lakritspulver, kamfer och rostade kaffebönor… I munnen är vinet rikt och fylligt med en berusande fruktkraft som bärs upp av matvänliga tanniner och en frisk mineralitet. Imponerande avslutning med spännande minerala inslag av underväxt, tryffel och fuktig bark. En jättestor Barolo – och en äkta terroirvin! Drick nu, eller lagra i över 15 år från skördeåret.
Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2018 i trækasse passar bra till...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin och värde i världsklass… Broccardos stora internationella genombrott är ett faktum!
Vid Decanter World Wine Awards 2024, med över 18 000 deltagande viner, kommer ledande experter efter upprepade blindprovningar fram till världens 50 bästa viner.
Med imponerande 97 poäng klarade Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en av endast fyra italienska röda viner!) cutten till ”Best in Show Top 50 wines”.
Familjen Broccardo har tillverkat vin med bas i prestigefyllda Monforte d’Alba sedan 1900. Idag drivs det lilla vinhuset av de tre syskonen Filippo, Laura och Federica, som har fördelat uppgifterna dem emellan på följande sätt: Federica sköter vingården och källarna. Laura fungerar som exportchef, medan Filippo är vinmakare.
Familjens 13 hållbart odlade hektar sträcker sig över fyra cru-vingårdar i kommunerna Monforte d’Alba, Barolo och Novello. På de enskilda cru-vingårdarna Paiagallo, Ravera och San Giovanni odlas uteslutande Nebbiolo, medan Bricco San Pietro levererar Nebbiolo, Barbera, Dolcetto och Arneis i toppkvalitet.
I källaren har Filippo fokus på frukten, som han för fram i smakbilden genom att i första hand använda stora, smakneutrala fat. Alla Broccardos Barolo-viner från enskilda vingårdar görs enligt samma recept, så vinernas terroirmässiga karaktärsdrag och olikheter framträder med fascinerande tydlighet.
Man får inte heller glömma den eleganta och persikoaromatiska vita vinen ”Langhet”, skapad på den piemontesiska druvspecialiteten Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med namnet La Martinella!
Vill du ha seriös Barolo och andra terroirtypiska piemontesiska viner, utan att behöva betala en förmögenhet, är det svårt att utse en bättre leverantör än familjen Broccardo.