





Broccardo Barolo I Tre Pais 2018
Omöjligt att matcha priset...!
Det lilla familjehuset Broccardo har i flera år glatt Nebbiolo-fans med en rad förstklassiga Barolo-inköp. Med I Tre Païs 2018 flyttar Filippo Brocardo återigen fram gränserna för hur stor och topprecenserad Barolo du kan uppleva för långt under 250 kr...
Vi pratar om frukt i världsklass från 30-åriga Nebbiolo-vinstockar i de 3 toppkommunerna Monforte d'Alba, Barolo och Novello. Därav det vinnande namnet, I Tre Pais.
Slutresultatet är ett nytt litet mästerverk av en Barolo som, efter 2 långa år på nya och upp till 10 år gamla ekfat, redan har nått en häpnadsväckande smaknivå!
Njut av denna läckra Barolo med saftigt nötkött, lamm, vilt, svamp, rejäla pastarätter och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Broccardo Barolo I Tre Pais 2018?
Vid upphällning presenterar sig I Tre Pais 2018 körsbärsfärgat med en vacker ton av tegelsten nära kanten av glaset... Näsan lovar bra, klassisk Barolo! Från glaset ger de mest förtjusande Nebbiolo-aromerna av vissna rosor, torkade tranbär, citrus, körsbär och saftiga skogssmultron plats för komplexa toner av örter, kamfer, tjära, rök, lakrits och skogsmarkens mineralitet. .... Vinet flyter silkeslent och krämigt i munnen, med stort smakdjup och berusande komplexitet. Denna Barolo har en briljant balans mellan saftig bärfrukt, smakrika örtkryddor och smala, matvänliga tanniner. Barolo som i en lärobok - och till ett fantastiskt pris! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Broccardo Barolo I Tre Pais 2018 passar bra till...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin och värde i världsklass… Broccardos stora internationella genombrott är ett faktum!
Vid Decanter World Wine Awards 2024, med över 18 000 deltagande viner, kommer ledande experter efter upprepade blindprovningar fram till världens 50 bästa viner.
Med imponerande 97 poäng klarade Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en av endast fyra italienska röda viner!) cutten till ”Best in Show Top 50 wines”.
Familjen Broccardo har tillverkat vin med bas i prestigefyllda Monforte d’Alba sedan 1900. Idag drivs det lilla vinhuset av de tre syskonen Filippo, Laura och Federica, som har fördelat uppgifterna dem emellan på följande sätt: Federica sköter vingården och källarna. Laura fungerar som exportchef, medan Filippo är vinmakare.
Familjens 13 hållbart odlade hektar sträcker sig över fyra cru-vingårdar i kommunerna Monforte d’Alba, Barolo och Novello. På de enskilda cru-vingårdarna Paiagallo, Ravera och San Giovanni odlas uteslutande Nebbiolo, medan Bricco San Pietro levererar Nebbiolo, Barbera, Dolcetto och Arneis i toppkvalitet.
I källaren har Filippo fokus på frukten, som han för fram i smakbilden genom att i första hand använda stora, smakneutrala fat. Alla Broccardos Barolo-viner från enskilda vingårdar görs enligt samma recept, så vinernas terroirmässiga karaktärsdrag och olikheter framträder med fascinerande tydlighet.
Man får inte heller glömma den eleganta och persikoaromatiska vita vinen ”Langhet”, skapad på den piemontesiska druvspecialiteten Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med namnet La Martinella!
Vill du ha seriös Barolo och andra terroirtypiska piemontesiska viner, utan att behöva betala en förmögenhet, är det svårt att utse en bättre leverantör än familjen Broccardo.