ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 11 timmar 43 min 9 sek

Tillbaka

Økologisk

Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Riserva CRU 2018 ØKO

Italien

Italien, Veneto

16,5% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 11 timmar 43 min 9 sek
1 fl. per st.
1 269,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
764,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point Winewherever, Rasmus Christensen
96 Point Mad og Monopolet
96 Point Flaskehalsen
96 Point Houlberg

Beställ före

5 timmar 13 min

så skickar vi det idag!

Økologisk

Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Riserva CRU 2018 ØKO

Italien

Italien, Veneto

16,5% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

"98 point. 2018 Riserva er intet mindre end et brag af en Amarone! Den er så intens, at det næsten gør ondt i munden ... Det her er et mesterværk fra Valpolicella. Amarone i sin definition." - Winewherever, Rasmus Christensen

"96 point. GIGANTISK AMARONE... Power, pompøsitet, tørrede druer og intensitet som bare pokker ... En tæt, storladen og super ambitiøs Amarone, der har fået 36 måneder på fad, og som er nået op på betragtelige 16,5% i alkohol ... En stor vin, der er lige så imponerende afstemt, som den er kolossal i sit udtryk." - Flaskehalsen

"96 point. Alt er tæt, kompakt, komprimeret og intenst ... pæn maskulin og knytnæve vild ... i det hele taget en vild vin og skiller sig bestemt ud i toppen af Amarone feltet." - Houlberg

Riserva-åldrad singelvingårdskvalitet i den fantastiska årgången 2018 ... Detta är crème de la crème för Amarone-fans!

Buglionis normala Amarone har 96 poäng i samma årgång... Enligt vår mening höjer Riserva CRU ribban åtminstone några steg högre på kvalitetsstegen mot 100 poäng perfektion.

Buglioni väljer bara att göra Amarone Riserva under absoluta toppår, och 2018 bjuds vi på extra elegant CRU-kvalitet från en certifierad ekologisk enskild vingård i Sant'Ambrogio di Valpolicella.

Seriositeten här är helt enkelt episk och, vilket är talande för smakdjupet, den extremt låga avkastningen på bara 15 hektoliter per hektar är densamma som kultnamnet Dal Forno.

Först efter 36 månaders fatlagring och ytterligare minst 18 månaders källarmognad i flaskan kan Mariano börja överväga att släppa denna gudomliga nekatar med monumentala 16,5 procent alkohol.

Vår ultimata rekommendation kommer med en varning. Av mikroproduktionen på 6347 numrerade flaskor tilldelas vi en bråkdel... Först till kvarn!

Njut av det som meditationsvin eller till god biff, lammkarré, vilt, BBQ, mustiga pastarätter, grytor och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 11 timmar 43 min 9 sek
1 fl. per st.
1 269,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
764,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point Winewherever, Rasmus Christensen
96 Point Mad og Monopolet
96 Point Flaskehalsen
96 Point Houlberg

Beställ före

5 timmar 13 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Riserva CRU 2018 ØKO

98 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

2018 Riserva er intet mindre end et brag af en Amarone! Den er så intens, at det næsten gør ondt i munden. Dog har den et utal af formildende omstændigheder i form af alkoholvarme, moden og tørret frugt, krydderier og så en diskret bitter kamfertone som jeg er helt vild med. Det her er et mesterværk fra Valpolicella. Amarone i sin definition.

96 Point

Mad og Monopolet

Jeg smagte for mange år siden netop Dal Forno, som mange af de helt store producenter af Amarone gerne vil sammenlignes med – det er hermed gjort. For at nyde denne vin,kræver det næsten, at du sætter dig et sted, hvor du kan være helt koncentreret omkring vinen, og gerne blandt dine bedste bekendtskaber, for du kommer ikke til at kunne drikke flasken alene. Buglioni har stemplet den ”CRU” for at give den et label, som er passende til den store oplevelse. En sjælden gang vil jeg ikke diske op med alverdens duft- og smagsnoter - i stedet vil jeg bare sige ”Bravo”. 1 fl. pr. stk. 799,95 / BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk. 469,95

96 Point

Flaskehalsen

GIGANTISK AMARONE... Power, pompøsitet, tørrede druer og intensitet som bare pokker. Det er ikke unormalt for en Amarone, men det er ikke så ofte, at det er så sirligt balanceret som i denne version fra Buglioni. En tæt, storladen og super ambitiøs Amarone, der har fået 36 måneder på fad, og som er nået op på betragtelige 16,5% i alkohol. Alkohol og fadlagring er fornemt integreret i smagen, så den ikke føles stærk – bare enormt kompakt, tæt og fuld af bombastiske frugter. En stor vin, der er lige så imponerende afstemt, som den er kolossal i sit udtryk. Normalpris kr. 799,95, Set til kr. 469,95 | Supervin

96 Point

Houlberg

Det dufter lidt som en kombination af våd skov, søde krydderier, blommemarmelade og på en eller anden måde, så kommer jeg til at tænke på jul og samtidig fornemmes allerede noget varme. Den har helt klart nogle umamiagtige dufte ... skovbund, nødder, papkasser og ristede kastanjer. Frugten er mørk og fed med blommekompot, Amarena-kirsebær, svesker og figner, mens fadlagringen bidrager med en smule chokolade, råcreme, nougat, vanilje samt sød finsk og tør engelsk lakrids. Hvor er det intenst, blødt og cremet ... men vinens high voltage på 16,5% bestemt også mærkes, men alligevel er godt velintegreret og blot giver varme hele vejen ned. Der er tør engelsk lakrids og stærke norske brystdråber, tusmørke kirsebær, bagte blommer, solbær samt en fed, gammel og tæt balsamicoeddike, der giver et svulstigt kick på utrolig tør måde. Alt er tæt, kompakt, komprimeret og intenst ... pæn maskulin og knytnæve vild ... i det hele taget en vild vin og skiller sig bestemt ud i toppen af Amarone feltet. 96 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 799,95 kr., mens prisen er 469,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Hur smakar Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Riserva CRU 2018 ØKO?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

Cherry Red Riserva CRU 2018 seglar fyllig och mäktig runt glaset... Nosen är ren magi med torkade violer, mörkröda körsbär, Valrhona-choklad, saftiga plommon, katrinplommon, russin, engelsk lakrits, kaffe, lyxig årgångsbalsamico och vaniljstång... Hokus pokus, det doftar så gott! Amaronen glider voluminöst över tungan, där den vackert nyanserade lyxiga frukten möter djupa terroir-inslag och utmärkt källarkomplexitet från den extra långa Riserva-fatlagringen. Minutlång, intensiv avslutning med en euforisk efterklang av torkad frukt, kryddor och silkestanniner. Världsklass! Drick nu eller spara +20 år från skördeåret.

Smaknoter

Tasting Note Icon

Choklad

Tasting Note Icon

Russin

Tasting Note Icon

Röda körsbär

Tasting Note Icon

Vanilj

Tasting Note Icon

Violett

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Mycket lätt

Mycket kraftig

Mycket mjuk

Mycket tanninrik

Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Riserva CRU 2018 ØKO passar bra till...

Om Buglioni

image

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet

”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen 

"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni

Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.

I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.

Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.

Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.

Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.

Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!

Vindata

Producent

Årgång

2018

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

16,5 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+20 år fra høståret

Lagring

Fat-/ Ekfatslagring

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter

Restsöcker

3 g/L

Syrainnehåll

5,5 g/L
Liknande produkter