
Buglioni Ripasso Il Bugiardo 2013 - 1,5 liter Magnum!
Buglionis legendariske Ripasso - MAGNUM-flaske i original trækasse
"Il Bugiardo", eller på dansk "Løgneren", er opkaldt efter en smagning Buglioni havde med en kendt italiensk sommelier.
Sommelieren smager Buglionis Ripasso, men han er overbevist om, at det er Amarone, han har fået serveret. Skråsikker viser Buglioni sommelieren flasken, hvorefter denne siger:
"If this is not Amarone, then it is a lying wine" - og deraf navnet: "Il Bugiardo".
2013 Ripasso il Bugiardo fremstår med en flot mørk, rubinrød farve. En intens og elegant aroma, som møder næsen med dufte af modne frugter - rosiner, sorte kirsebær og lidt blommer. Smagen er behagelig fyldig, mørk i frugten og afsluttes med et lille hint af vanilie og sød cavendish tobak. Perfekt drikkemoden!
Buglioni anbefaler 1 times dekantering, og at du nyder i kombination med lækker risotto. Vinen går også godt til retter med okse, lam og prøv med et udvalg af modne oste.
91 point Annuario dei Migliori Vini Italiani
Gold medal - Gilbert & Gaillard 2016
Merano Wine Award 2016 - certificate of excellence
International Wine Challenge 2016 London - commended
Premium Select Wine Challenge Tasting - excellent wine
Buglioni Ripasso Il Bugiardo 2013 - 1,5 liter Magnum! passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!



