



Cantine di Ora Pinot Grigio Valdadige DOC 2024
"Vinrankorna som producerar Pinot Grigio Valdadige-druvor odlas i den homonyma dalen Adige" - Cantine di Ora
Mineral, krispig, krispig och uppfriskande... 98 poäng för andra året i rad och alla andra kritikerrosningar är allt annat än slumpmässiga. Detta är DK:s bästa Pinot Grigio-köp, skapat av Cantine di Ora i det prestigefyllda Valdadige-området!
I den här svala regionen vid foten av Alperna ger extra höga temperaturfluktuationer perfekt mogna Pinot Grigio-druvor med en speciell sval renhet i frukten som sällan matchas någon annanstans. Underbar DOC-klassificerad kvalitet.
Som ett resultat kommer du att uppleva en nivå av Pinot Grigio som du inte tidigare har sett och smakat till priset i Danmark.
Det normala priset för bulkinköp borde ha varit mycket högre. Med mycket tålamod och en stor beställning lyckades vi få ett parti till en enorm rabatt ... Och fansen kan se fram emot den helt nya årgången 2024!
...
Njut som en uppfriskande aperitif eller till skaldjur, sushi, fågel, tapas/antipasti, grönsaksrätter, pasta och krämiga ostar. Servera vid 6-10°C.
Hur smakar Cantine di Ora Pinot Grigio Valdadige DOC 2024?
Pinot Grigio Valdadige 2024 presenterar sig kristallklart i glaset med fräscha vårgröna blixtar... Nosen är fylld av ungdomlig fruktcharm i form av nyutslagna vita blommor, saftigt päron, salt citrus, honungsmelon, färska mandlar och lite tropisk ananas... I munnen är det mjukt, lite krämigt och elegant med en vacker, harmonisk och ihållande fruktsmak. Det här är en delikat och fruktig Pinot Grigio som avslutas perfekt med inslag av nötter och smakrik mineralitet. Bästa köpet! Drick nu eller spara 3-4 år från skördeåret.
Smaknoter
Honungsmelon
Lime
Päron
Vita blommor
Våta stenar
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Cantine di Ora Pinot Grigio Valdadige DOC 2024 passar bra till...
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Näringsinnehåll
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll