



Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label Magnum 2019
Har du tid att smaka på Casanova di Neris vildaste Brunello White Label hittills? Så skynda på och gör något åt saken!
Recensionerna talar för sig själva, och inte ens Robert Parker tvivlar en sekund... Familjen Neris mest klassiska Brunello är både speciell och historiskt utsökt i den efterlängtade Brunello-årgången 2019.
Det här är magiskt flytande Sangiovese-silke med parfym av skogsmark och smakkomplexitet i världsklass ... Ett magnifikt vin som från första klunken bekräftar varför Wine Spectator kallar Casanova di Neri för världens bästa Brunello-producent.
White Label 2019 har lagrats på stora traditionella ekfat i imponerande 43 månader och presenterar Sangiovese-druvan på ett magnifikt, fokuserat och underbart okonstlat sätt. Bästa köpet!
Njut av det till saftigt nötkött, lamm med örter, svamprisotto, fylliga pastarätter och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label Magnum 2019?
Vid hällning, en vacker körsbärsröd färg med en lätt orange nyans som avslöjar den extra långa fatlagringen ... Nosen har hela Brunello-paketet! Delikat blommiga lavendelnyanser, torkade rosor och vilda toskanska örter spricker upp ur glaset tillsammans med de mest utsökta mörka körsbär, saftiga plommon, tryffel, tranbär, skogsmark och cederträ ... White Label 2019 glider över tungan med majestätisk elegans, där den ädla Sangiovese övertygar med juice, kraft, finess, komplexitet, smaklängd och underbart krispiga tanniner på högsta, harmoniska nivå ... Wow för en Brunello 2019! Drick nu eller spara +20 år från skördeåret.
Casanova di Neri Brunello di Montalcino White Label Magnum 2019 passar bra till...
Om Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener