





Casanova di Neri Rosso di Montalcino 2021
Kritikerrosat tre år i rad... och nu klar i den vackra och darrigt fruktiga årgången 2021.
När en 100-poängsproducent som Casanova di Neri gör Rosso di Montalcino, överträffar kvaliteten lätt flera Brunello!
Faktum är att några av druvorna kommer från samma Centine-vingård som Casanova di Neris Brunello med flera 100-poängare, Tenuta Nuova.
Resten av druvorna handplockas från ännu en stormarknad, Pietradonice, från vilken Casanova di Neri gör vin för 750 kronor flaskan. Japp, här får man mycket för pengarna!
Om du gillar parfymerad, silkeslen och elegant Sangiovese, är du skyldig dig själv att prova denna fräscha Rosso från "världsmästaren i Sangiovese", Casanova di Neri.
Njut till ljust kött, rött nötkött, pasta, pizza, charkuterier och ost. Servera vid 16-17°C.
Hur smakar Casanova di Neri Rosso di Montalcino 2021?
I glaset, vacker körsbärsröd och nästan mousserande med frukt ... Näsan är mycket väl presenterad med löfte om stor, saftig Sangiovese. Blommiga toner av viol öppnar balen och följs av färska moreller, svarta plommon och skogsbär. Undertill hittar vi klassiska Sangiovese-toner av balsamico och medelhavsörter, tillsammans med en antydan till tobak och subtil fatkrydda. Vibrerande frisk på tungan med röda och mörka bär, kryddiga toner av skogsbotten och vackert rundade tanniner i avslutet. Saftig avslutning med inslag av timjan, svart te och spännande mineraltoner. Sublim dryckesglädje från den största av alla Sangiovese-producenter! Drick nu eller spara 4-6 år från skördeåret.
Casanova di Neri Rosso di Montalcino 2021 passar bra till...
Om Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener