





Castiglion del Bosco Brunello di Montalcino Campo Del Drago 2019
En himmelsk Brunello från en himmelsk terroir i den årgång som alla har längtat efter...
Robert Parker lyfter fram "drakfältet" Campo del Drago som ett av de mest spektakulära i hela Toscana. Godeterroiren som omger det 1,5 hektar stora skiftet har en himmelsk utsikt över Montalcino från en höjd av 450 meter.
Recensionerna är också höga, och med den mikroskopiska produktionen måste du köpa snabbt om du vill uppleva detta oförglömligt silkeslena, eleganta och komplexa vin i världsklass ...
Var och en av våra alltför få trälådor av den röda draken kommer att bli upptagna!
Njut av det till vilt, saftigt nötkött, lamm med örter, fläskkött, mustiga pastarätter, svamprisotto och mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Castiglion del Bosco Brunello di Montalcino Campo Del Drago 2019?
Campo del Drago 2019 presenterar en livlig körsbärsröd färg med subtila tegelstenar nära kanten av glaset ... I näsan "to-die-for" förförisk med löfte om enorm Brunello! Saftig körsbärsfrukt, svarta plommon, rabarber, smultron och svarta vinbär omsluts av komplexa nyanser av tryffel, mynta, rök, skogssvamp samt cederträ, lakrits och mörkrostade espressobönor från den långa fatlagringen... På tungan silkeslen och laddad med en unik mineralisk elegans som dansar graciöst på tungan! År 2019 visar Campo del Drago sin klass med kraftfull men ändå livlig frisk Sangiovese-frukt som spelar perfekt med de lyxiga kryddorna från fatet. Läckra tryffel- och chokladnyanser, tillsammans med de finaste tanninerna, lyfter eftersmaken till den absoluta toppklassen. Stort vin och galet Brunello-värde! Drick nu eller spara +20 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Castiglion del Bosco Brunello di Montalcino Campo Del Drago 2019 passar bra till...
Om Castiglion del Bosco

”Castiglion del Bosco is one of the leading producers in Montalcino” – James Suckling
99 poäng och nästbästa vin på James Sucklings TOP 100 WINES OF ITALY säger allt om världsklassen hos Castiglion del Bosco … och här talar vi alltså om husets ”normala” Brunello!
Castiglion del Bosco är en av de historiska vingårdarna som 1967 var medgrundare av Brunello-konsortiet. Vinerna är ekologiskt certifierade sedan 2016 och lutar stilmässigt åt den moderna, fatkryddade stilen. Professionella recensenter placerar tydligt Castiglion del Bosco i den absoluta Brunello-eliten.
Huset är också känt som "Montalcinos mest øde vingård", eftersom platsen omges av 1200 hektar UNESCO-skyddad skog. Detta unika mikroklimat gör Castiglion del Boscos terroir till något alldeles särskilt.
”The vines get cool air from the forest” - winemaker, Cecilia Leoneschi
Castiglion del Bosco odlar 62 hektar ekologisk Sangiovese, fördelat på två specifika sektioner. Den 20 hektar stora Gauggiole-odlingen levererar främst druvor till husets Rosso di Montalcino, medan den 42 hektar stora odlingslotten Capanna uteslutande reserveras för Brunello di Montalcino. Detta storslagna terroir sluttar majestätiskt mot sydväst från toppstycket Campo del Drago på 460 meters höjd ner till fältets botten på 250 meter över havet.
Fastighetens toppmoderna vineri inkluderar en stor ekkällare med hundratals barriques. I källaren arbetar vinmakaren Cecilia Leoneschi tillsammans med ett oenologiskt superteam bestående av legenden Beppe Caviola samt 100-poängsduon Elena Penna och Luca Currado från Barolo-huset Vietti.
Rad på rad med topprankningar år efter år placerar Castiglion del Bosco i den absoluta eliten bland Brunello-producenter. Bland husets "lyx-Brunellos" hittar vi till exempel den berömda enkelmarksvinet Campo del Drago.
I Maremma driver Castiglion del Bosco egendomen Tenuta Prima Pietra, som är berömd för utmärkta supertoscanaviner baserade på franska druvsorter.
Castiglion del Bosco är mer än en världsklassvingård. Det är också platsen för en restaurerad medeltidsby med historiskt torn och borgbyggnad. De omsorgsfullt restaurerade ruinerna kompletteras av nyare byggnader i traditionell toskansk stil, som tillsammans utgör ett 5-stjärnigt lyxresort.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener