



Castiglion del Bosco Dainero Rosso Toscana IGT 2017
Det är nästan för bra för att vara sant... Precis när Castiglion del Bosco har meddelat att Dainero kommer att tas bort från deras sortiment kontaktar de oss med en bortglömd källarpartie av den drickfärdiga årgången 2017.
Du har nu en sista chans att köpa ett av våra bästa erbjudanden på italienska rött viner. När den är slutsåld kan den inte köpas igen!
Castiglion del Bosco är känt för 99 poäng Brunello och stjärnan enda vingård Campo del Drago! En exklusiv vingård som också behärskar konsten att ge valuta för pengarna.
Dainero är som Brunello & Pomerol i ett och samma glas! Den perfekta matchningen mellan Sangioveses ljusa och örtiga körsbärsfrukt, insvept i Merlots mörka och sammetslena chokladtoner.
Vinet är ett naturligt komplement till italienska rätter som pizza och spaghetti bolognese, men det passar också bra till det danska köket.
Hur smakar Castiglion del Bosco Dainero Rosso Toscana IGT 2017?
Dainero är friskt och livfullt körsbärsrött i glaset. Toskansk charmig doft med lockande aromer av viol, saftiga röda körsbär, plommon och svarta vinbär, kompletterat med medelhavsörter, tobak, cigarrlåda, choklad och espresso. I munnen härligt len - med solmogna bär och lyxig Bordeaux-elegans. Lång avslutning med en härlig antydan av toskanska örter. Perfekt drickbar 2017-årgång från det stora Brunello-slottet! Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Castiglion del Bosco Dainero Rosso Toscana IGT 2017 passar bra till...
Om Castiglion del Bosco

”Castiglion del Bosco is one of the leading producers in Montalcino” – James Suckling
99 poäng och nästbästa vin på James Sucklings TOP 100 WINES OF ITALY säger allt om världsklassen hos Castiglion del Bosco … och här talar vi alltså om husets ”normala” Brunello!
Castiglion del Bosco är en av de historiska vingårdarna som 1967 var medgrundare av Brunello-konsortiet. Vinerna är ekologiskt certifierade sedan 2016 och lutar stilmässigt åt den moderna, fatkryddade stilen. Professionella recensenter placerar tydligt Castiglion del Bosco i den absoluta Brunello-eliten.
Huset är också känt som "Montalcinos mest øde vingård", eftersom platsen omges av 1200 hektar UNESCO-skyddad skog. Detta unika mikroklimat gör Castiglion del Boscos terroir till något alldeles särskilt.
”The vines get cool air from the forest” - winemaker, Cecilia Leoneschi
Castiglion del Bosco odlar 62 hektar ekologisk Sangiovese, fördelat på två specifika sektioner. Den 20 hektar stora Gauggiole-odlingen levererar främst druvor till husets Rosso di Montalcino, medan den 42 hektar stora odlingslotten Capanna uteslutande reserveras för Brunello di Montalcino. Detta storslagna terroir sluttar majestätiskt mot sydväst från toppstycket Campo del Drago på 460 meters höjd ner till fältets botten på 250 meter över havet.
Fastighetens toppmoderna vineri inkluderar en stor ekkällare med hundratals barriques. I källaren arbetar vinmakaren Cecilia Leoneschi tillsammans med ett oenologiskt superteam bestående av legenden Beppe Caviola samt 100-poängsduon Elena Penna och Luca Currado från Barolo-huset Vietti.
Rad på rad med topprankningar år efter år placerar Castiglion del Bosco i den absoluta eliten bland Brunello-producenter. Bland husets "lyx-Brunellos" hittar vi till exempel den berömda enkelmarksvinet Campo del Drago.
I Maremma driver Castiglion del Bosco egendomen Tenuta Prima Pietra, som är berömd för utmärkta supertoscanaviner baserade på franska druvsorter.
Castiglion del Bosco är mer än en världsklassvingård. Det är också platsen för en restaurerad medeltidsby med historiskt torn och borgbyggnad. De omsorgsfullt restaurerade ruinerna kompletteras av nyare byggnader i traditionell toskansk stil, som tillsammans utgör ett 5-stjärnigt lyxresort.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll