





Cevico B.io Nero d'Avola & Cabernet 2020
Siciliens signaturdruva möter kungsdruvan i Bordeaux!
Ekologiskt och veganvänligt b.io Nero d'Avola - Cabernet imponerar i den nya årgången 2020 med höga betyg från recensenterna och några av de vackraste, renaste fruktnoterna vi har smakat på länge i det här prisläget.
Om du gillar saftiga syditalienska rött viner där friskhet och smakkoncentration går hand i hand med valuta för pengarna, prova då detta fantastiska allroundvin från den soliga ön Sicilien.
Njut av den till saftiga biffar, pasta, pizza, tapas, fläskkött, hamburgare, BBQ och ost. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Cevico B.io Nero d'Avola & Cabernet 2020?
En vacker björnbärsfärg i avslutningen med en frisk lila kant... Nosen lockar med läckra aromer av viol, svarta plommon, saftiga björnbär, svarta vinbär, mynta, peppar, lakrits och en antydan till rökt kött... Mjuk och vänlig i munnen med en fin balans mellan fruktsmaker och friskhet. Behagliga tanniner, söta kryddor och smakrika örter avrundar en utsökt finish. Ett vackert och mycket mångsidigt italienskt rött vin! Drick nu eller spara 4-5 år från skördeåret.
Cevico B.io Nero d'Avola & Cabernet 2020 passar bra till...
Om Cevico

Sashy Chardonnay, Zealy Sauvignon Blanc, Galante, Poggio Siresa Ripasso och Poggio Maru Negroamaro...
Cevico från Emilia Romagna står bakom en rad av Supervins mest populära viner!
Dessutom står Terre Cevico bakom Lambruscos kanske bästa och mest prisbelönta vinhus, Medici Ermete.
Emilia Romagna hyllas ofta som Italiens skafferi, eftersom det är i denna nordöstra italienska region som vi hittar världsberömda specialiteter som parmaskinka, parmesanost, balsamico och lambrusco.
Med utgångspunkt i detta gastronomiska paradis har Terre Cevico sedan starten 1962 etablerat sig bland Italiens viktigaste vinproducenter, med export till 69 länder världen över.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener