
Chateau Belfort Médoc 2020
Upptäck guldmedaljören Château Belfort i den legendariska Médoc-årgången 2020!
På grund av försäljningskrisen i Bordeaux — och eftersom vi köpt in till volympris — har du nu chansen att njuta av topp‑Médoc till lägsta möjliga vardagspris.
I omvärlden rapporteras priser på mellan 70 och över 200 kronor per flaska. Kolla in vårt pris!
Ägaren Nicolas Faure-Roux skapar sitt Château Belfort på 8 grusiga, hållbart certifierade hektar i norra Médoc — bara några kilometer från Grand Cru Classé i Saint-Estèphe.
Resultatet är en förstklassig, mycket bärig Left Bank Bordeaux som erbjuder en prisvärdhet vi sällan smakat tidigare. Bli entusiastisk!
....
Njut av den till gott nötkött, lamm, ankbröst, fågelvilt, svamp, kalvkött, confit de canard och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Chateau Belfort Médoc 2020?
Château Belfort Médoc 2020 framträder som en elegant körsbärsröd med en mörk kärna ... Nosen öppnar sig med saftiga, bäriga nyanser av vilda hallon, svarta vinbär, plommon, viol och en aning mynta, som efter några virvlar i glaset lämnar plats för klassiska toner av grus, grafit, mineraliska inslag och lakrits ... Det médoc-röda vinet ligger elegant på tungan, där den silkeslena strukturen möter eleganta inslag av röd och mörk frukt. Mycket harmonisk Médoc med balanserade tanniner och en spännande underliggande mineralitet i avslutet. Ett historiskt värde från vänstra stranden! Drick nu eller spara 6–8 år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Hallon
Mynta
Vinbär
Violett
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Chateau Belfort Médoc 2020 passar bra till...
Hur är Chateau Belfort Médoc 2020 framställt?
Château Belfort Médoc 2020 är gjord av en utsökt blandning av 60% Merlot och 40% Cabernet Sauvignon som Nicolas Faure-Roux väljer ut från 8 grusiga hektar i Saint-Germain-d'Esteuil, bara några kilometer nordväst om Grand Cru Classés Saint-Estephe. Terroiren odlas på ett hållbart sätt och är certifierad med både "HVE" och "Agriconfiance". Druvorna avskalas och krossas innan vinet jäser med fruktbevarande temperaturkontroll och upp till 3 veckors hudkontakt. Efter jäsningen avrundas Médoc-vinet med mognadslagring i betong- och ståltankar.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener






















