
Chateau Cabanieu Médoc 2020
Borta på en dag... Nu har vi plockat upp ytterligare en krispartie från populära Château Cabanieu i den lika imponerande årgången 2020.
Lägg därtill ett extraordinärt lågt krispris - detta begränsade parti är ett direkt resultat av vinkrisen i Bordeaux, där minskad export, särskilt till stora marknader som USA och Kina, tvingar vingårdar att erbjuda kvalitetsviner som Château Cabanieu till nästan skrämmande låga priser.
Veganvänlig och på väg mot ekologisk certifiering. Bordeaux-fans - se priset, njut av vinet och fyll källaren!
Njut av det till lamm, bra nötkött, fågelvilt, fläskkött, kalvkött, starka tapas, inälvor och mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Chateau Cabanieu Médoc 2020?
Château Cabanieu Médoc 2020 imponerar vid upphällning med en mörk plommonröd färg ... Underbart frisk och elegant näsa som utstrålar klassisk Médoc. Buketten öppnar sig med blommiga inslag av viol som snabbt ger vika för krossade hallon, svarta vinbär, saftiga plommon och mynta. Snurra vinet i glaset och komplexa toner av cigarrlåda, grafit, skogsmark och mokka kommer att avslöja sig. Något krämig i gommen med den vackra frukten från årgång 2020 i utsökt balans med klassisk Médoc-komplex nyansrikedom. Rundade, biffvänliga tanniner avrundar den harmoniska finishen. En verkligt vacker och elegant Médoc! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Tsigarkasse
Hallon
Mynta
Röda körsbär
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Chateau Cabanieu Médoc 2020 passar bra till...
Hur är Chateau Cabanieu Médoc 2020 framställt?
Château Cabanieu Médoc 2020 är gjord av en noggrant balanserad blandning av 53% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon och 4% Petit Verdot som valts ut från slottets 16,90 hektar i kommunen Saint Zyans de Médoc - bara några kilometer norr om Grand Cru Classé's Saint-Estèphe! Certifierad veganvänlig och på väg mot ekologisk certifiering.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener






















