
Chateau Souley-Sainte Croix Haut-Médoc Cuvée Expression 2018
“98 points. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart
När Haut-Médoc har papper på värde i toppklass...
Liksom vi är den franska vinguiden Dussert-Gerber helt förtjust i det familjeägda Chateau Souley-Sainte Croix, som imponerar med högsta möjliga poäng för bästa Bordeaux-kvalitet i förhållande till priset.
Noterbart är att slottet får exakt samma topppoäng som de världsberömda Cru Classé-slotten Batailly, Grand-Puy-Lacoste och Lascombes… trots att priset är ett helt annat!
Och dessutom hyllar samma guide just slottets Haut-Médoc 2018 som särskilt charmig och kraftfull i frukten… Ett exceptionellt vin från en helt exceptionell årgång!
Njut av den till lamm, saftiga biffar, charkuterier, kalvkött, fågelvilt och mogna ostar. Servera vid 16–18 °C.
Hur smakar Chateau Souley-Sainte Croix Haut-Médoc Cuvée Expression 2018?
Vid upphällningen mörkt körsbärsröd med lila kant och en nästan svart kärna… Redan i doften lovar en läcker Haut-Médoc med 2018-årgångens intensiva doft av svarta vinbär, violer, mynta, körsbär, hallon och saftiga plommon, som ger plats åt klassiska toner av cigarrlåda, lakrits, blyerts, skogsbotten, peppar och lite choklad… Mjuk och saftig med fin fruktkoncentration och många fina detaljer i smaken… Lång eftersmak med fina mineraliska toner av grus, skogsbotten och tryffel. Perfekt avvägda silkeslena tanniner. Haut-Médoc när det är som allra bäst för priset! Drick nu, eller spara i över 10 år från årgången.
Chateau Souley-Sainte Croix Haut-Médoc Cuvée Expression 2018 passar bra till...
Hur är Chateau Souley-Sainte Croix Haut-Médoc Cuvée Expression 2018 framställt?
Vinet är framställt som en klassisk Haut-Médoc-blend bestående av 58% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 5% Cabernet Franc och 2% Petit Verdot, som familjen Riffaud selekterar från över 30 år gamla vinstockar på sina 25 grusiga hektar i Haut-Médoc-kommunen Vertheuil — direkt väster om berömda Saint-Estèphe.
Om Chateau Souley-Sainte Croix
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning














