
Chateau Surain Astarte 2018 i trækasse
Gudomligt garagevin från mirakelårgången 2018...
Precis som Le Pin, Valandraud, Tertre-Roteboeuf, Le Dôme och Gracia, de ikoniska "garagevinerna" på Högra stranden, gör Adrien Surain sitt flaggskepp med en enda vingård i extremt liten skala och låter druvorna mogna så länge på vinstocken att fruktigheten överträffar många Grand Cru Classé-viner!
Astarté Merlot har en kraftfull alkoholhalt på 15,25 % och är passande nog döpt efter en krigsgudinna. Så kraftfull i glaset att de franska vinmyndigheterna till en början vägrar att erkänna den som en Bordeaux (!)
Den stora skillnaden är priset. Medan decennier av hype har höjt priserna på de ovan nämnda kultvinerna till astronomiska höjder, smyger Astarte Merlot fortfarande under radarn och levererar under toppåret 2018 förmodligen världens bästa garagevinsköp.
Vi kan inte nog understryka detta. Det här är ett vin med rätt bredd som du MÅSTE smaka...
Levereras i 6-delade originallådor av trä.
Njut av det ensamt - eller till nötkött, lamm, fläsk, confiterad anka, BBQ eller charkuterier. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Chateau Surain Astarte 2018 i trækasse?
Redan djup och mörk som Marianergraven... Nosen är ett fruktigt frontalangrepp med intensiva aromer av viol, mogna blåbär, svarta vinbär, hallon, skogsmarksörter och de mest utsökta björnbär, som lyfts till nya komplexa höjder med engelsk lakrits, cederträ, söt piptobak och mörkrostat kaffe från åren av eklagring... I gommen är det djärvt och fullpackat med voluminös Merlot-frukt av det mjukaste och mest koncentrerade slaget. Det hela kulminerar i en varm och vänligt kryddig avslutning med perfekt balanserad tanninbiten. Gud droppar! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Chateau Surain Astarte 2018 i trækasse passar bra till...
Om Chateau Surain
Familjen Surain har gjort vin i Saint-Gervais sedan 1920. Fjärde generationen, den ambitiösa Adrien Surain, stöds i vardagen av sin farbror och bror. Fram till för några år sedan hade Adrien fullt upp med en internationell karriär som IT-projektledare. Hemma i Bordeaux producerade Adriens farbror blygsamma 200 flaskor vin om året. Resten såldes till négociants (bulkvin) och kooperativ (druvor).
Men 2013 var vingården hotad. Intäkterna uteblev, för de vanliga köparna var i djup kris. Farbrorn var redo att sälja, så Adrien flyttade från Argentina till Europa för att ge stöd. 2014 reste Adrien till Hongkong och tjänade bra. Alla pengar investerades i familjens vingård, där nya redskap och större ståltankar gjorde det möjligt att lansera mer och bättre vin under eget namn.
2015 gav nytt hopp om framtiden. Vinkvaliteten var enastående god, och Château Surain lyckades buteljera 30 000 flaskor under egen etikett. Sedan 2017 har den fruktfanatiske Adrien varit tillbaka i Bordeaux, där han arbetar heltid i vinmarken - och har investerat 25 000 euro för att höja druvkvaliteten till en ännu högre nivå...
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Syrainnehåll