
Chateau Surain Astarte 2020 i trækasse
Topvinet från Château Surain – mjukare och mer Pomerol-läckert än någonsin.
Astarté är ett gudomligt läckert vin från en enskild mark, som förra året nådde de danska hyllorna och omedelbart blev Château Surains mest populära vin.
Vinet görs endast under de allra bästa årgångarna och 2020 träffade Surain mitt i prick – 93 poäng och utsedd till Exceptional och Best Buy av Tastings.com. Med andra ord får du extremt mycket värde för pengarna i Frankrikes mest prestigefyllda vindistrikt.
Silkeslen och blomsterläckert med oceaner av röda och mörka bärtoner som omfamnas av lyxiga kryddtoner från 16 månaders ekfatsmognad!
Vi har köpt en stor del av den lilla produktionen, så vi kan ge dig en av de bästa Bordeaux-upplevelserna i prisklassen! Levereras i original 6 st trälådor. Se fram emot det.
Njut av den ensam – eller till nötkött, lamm, fläsk, confiterad anka, BBQ eller charkuterier. Servera vid 16–18 °C
Hur smakar Chateau Surain Astarte 2020 i trækasse?
Redan vid upphällningen djup och mörk som Marianergraven... Doften är ett fruktbetonat frontalangrepp med intensiva aromer av violer, fullmogna blåbär, svarta vinbär, hallon, skogsgolvets örter och de ljuvligaste björnbären, som höjs till nya komplexa höjder av engelsk lakrits, cederträ, söt piptobak och mörkrostat kaffe från många års lagring på ekfat... Astarté smeker tungan med den mjukaste och mest Pomerol-läckra Merlot-frukten. Eftersmaken kulminerar i en varm och vänligt kryddig avslutning med perfekt avvägt tanninbett. Prisklassens bästa Bordeaux-köp! Drick nu, eller spara 8–10 år från skördeåret.
Chateau Surain Astarte 2020 i trækasse passar bra till...
Om Chateau Surain
Familjen Surain har gjort vin i Saint-Gervais sedan 1920. Fjärde generationen, den ambitiösa Adrien Surain, stöds i vardagen av sin farbror och bror. Fram till för några år sedan hade Adrien fullt upp med en internationell karriär som IT-projektledare. Hemma i Bordeaux producerade Adriens farbror blygsamma 200 flaskor vin om året. Resten såldes till négociants (bulkvin) och kooperativ (druvor).
Men 2013 var vingården hotad. Intäkterna uteblev, för de vanliga köparna var i djup kris. Farbrorn var redo att sälja, så Adrien flyttade från Argentina till Europa för att ge stöd. 2014 reste Adrien till Hongkong och tjänade bra. Alla pengar investerades i familjens vingård, där nya redskap och större ståltankar gjorde det möjligt att lansera mer och bättre vin under eget namn.
2015 gav nytt hopp om framtiden. Vinkvaliteten var enastående god, och Château Surain lyckades buteljera 30 000 flaskor under egen etikett. Sedan 2017 har den fruktfanatiske Adrien varit tillbaka i Bordeaux, där han arbetar heltid i vinmarken - och har investerat 25 000 euro för att höja druvkvaliteten till en ännu högre nivå...
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll