



Chateau Surain Merlot Bordeaux 2020
Magisk Merlot och dubbel guldmedaljör! Ett "mini-Pomerol" som är allt annat än litet när man verkligen smakar på det och inser kvaliteten i glaset!
Adrien Surains signaturvin har jämförts med Pomerol och hyllats av kritiker som älskar det fruktiga, läckra "allmängodsvinet".
Mikroproducenten har investerat 25.000 euro i vingården, där kvaliteten verkligen har förbättrats, och han skördar nu frukterna av detta. Med sitt silkeslena och oerhört fruktiga vin bevisar Adrien verkligen att Bordeaux är för alla och inte behöver kosta en jetjager för att vara bra...
Mjuk Pomerolkraft och massor av mörka bär som kommer att tilltala de flesta Bordeauxälskare och vinälskare i allmänhet - det är ett stort ja härifrån till Surains seriösa Merlot!
Adrien Surain kan bara sin sak! Du kommer inte att hitta en vildare Bordeaux till det priset i hela världen...
...........
Njut av det som ett mysigt vin - eller till biffar, ankbröst, lamm och charkuterier. Servera vid 15-17°C.
Hur smakar Chateau Surain Merlot Bordeaux 2020?
En vacker mörk körsbärsfärg i glaset. En vacker uppenbarelse av den djupaste mörka frukten i form av björnbär, svarta vinbär och plommon, fruktkraft för de flesta som kommer att fängsla både finsmakare och vinkännare. Vinet fortsätter att förtrolla med sina örtiga aromer, söta lakritskänsla och inslag av choklad och torkad tobak. En härlig rikedom och fyllighet omsluter tanninerna, medan en delikat elegans och ungdomlig friskhet nyanserar och fullbordar uttrycket. Inbjudande och mycket drickbar Merlot som är mycket mer komplex än priset antyder!
Chateau Surain Merlot Bordeaux 2020 passar bra till...
Om Chateau Surain
Familjen Surain har gjort vin i Saint-Gervais sedan 1920. Fjärde generationen, den ambitiösa Adrien Surain, stöds i vardagen av sin farbror och bror. Fram till för några år sedan hade Adrien fullt upp med en internationell karriär som IT-projektledare. Hemma i Bordeaux producerade Adriens farbror blygsamma 200 flaskor vin om året. Resten såldes till négociants (bulkvin) och kooperativ (druvor).
Men 2013 var vingården hotad. Intäkterna uteblev, för de vanliga köparna var i djup kris. Farbrorn var redo att sälja, så Adrien flyttade från Argentina till Europa för att ge stöd. 2014 reste Adrien till Hongkong och tjänade bra. Alla pengar investerades i familjens vingård, där nya redskap och större ståltankar gjorde det möjligt att lansera mer och bättre vin under eget namn.
2015 gav nytt hopp om framtiden. Vinkvaliteten var enastående god, och Château Surain lyckades buteljera 30 000 flaskor under egen etikett. Sedan 2017 har den fruktfanatiske Adrien varit tillbaka i Bordeaux, där han arbetar heltid i vinmarken - och har investerat 25 000 euro för att höja druvkvaliteten till en ännu högre nivå...
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll