



Chateau Tiffray Lussac-Saint-Émilion 2019
Silkeslen, skogsmarksmineralisk och fruktig — saftigt charmig som en Saint-Émilion Grand Cru... Ett kriminalt billigt restparti!
Stort tack till kvalitetsmedvetna Vignobles Gabriel, som samlar på sig massor av internationella 90+-poäng hos Wine Enthusiast, för detta fynd av ett högerbanksvin buteljerat på slottet i Lussac - kanske den mest berömda av Saint-Émilions omgivande satellitappellationer.
Som en entusiastisk recensent skriver briljerar Tiffray 2019 med själva referenssmaken för Lussac-Saint-Émilion. Och faktiskt når kvaliteten i superåret 2019 så nära Saint-Émilion Grand Cru att vi har mycket svårt att känna någon skillnad...
Det är rött vin i precis den här läckra toppkvaliteten som om och om igen får experter att framhålla Lussac som ett av Bordeauxs absoluta fynd. Att priset i detta fall är extra förmånligt gör väl bara poängen tydligare?
Njut av den till saftiga biffar, lamm, confiterad anka, vilt, svamprätter, charkuterier och mogna ostar. Servera vid 16–18 °C
Hur smakar Chateau Tiffray Lussac-Saint-Émilion 2019?
Vid upphällning fyllig och mörkfärgad med en ung lila kant... I doften vackert öppen och välkomnande med livlig och oemotståndlig doft av plommon, svarta vinbär, färska hallon och parfumerad viol, som härligt följs av djupa toner av lakrits, choklad, kaffe och skogsbotten... Tiffray 2019 lägger sig härligt fruktfyllig på tungan, där smaken briljerar med massor av charm och en silkeslen elegans. Ett verkligt harmoniskt glas som mot slutet visar prov på klass med fin längd, polerade tanniner och ett välkryddat inslag. Om du är förtjust i St-Émilion bör du inte tveka en sekund att prova Tiffray... Helt enkelt ett utmärkt köp! Drick nu, eller spara 8–10 år från skördeåret.
Chateau Tiffray Lussac-Saint-Émilion 2019 passar bra till...
Hur är Chateau Tiffray Lussac-Saint-Émilion 2019 framställt?
Vinet är framställt som en klassisk Saint-Émilion-blend av 80% Merlot, 15% Cabernet Franc och 5% Malbec. Vignobles Gabriel-teamet selekterar druvorna från utvalda sluttningar i det kuperade Lussac-St-Émilion, som är känt för att frambringa rött viner i en stil och kvalitet som ligger mycket nära "næsten-naboen” Saint-Émilion i sydväst. Tiffray 2019 jäses i ståltankar och betongtankar med fruktbevarande temperaturkontroll, medan en macerationstid på hela 25–30 dagar utdrar seriös färg, smak och struktur ur druvskalen. Vinet mognar därefter ytterligare 9 månader för att mjuka upp tanninerna innan tappningen på flaska.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll

















