0Varukorg

Tillbaka

Signature Chef Claus Holm Syrah Grenache 2019

Frankrike

Frankrike, Languedoc-Roussillon

14% alk.

75 cl

1 fl. per st.
269,95 SEK
6 fl. per st.
179,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
Gold Medal Gilbert & Gaillard

Signature Chef Claus Holm Syrah Grenache 2019

Frankrike

Frankrike, Languedoc-Roussillon

14% alk.

75 cl

Köttigt och intensivt som Chateuneuf du Pape med en gnutta peppar och viol à la Nordrhône...

Den framgångsrike TV-kocken Claus Holm kombinerar de bästa smakerna från druvorna Grenache och Syrah i sitt prisbelönta rött vin.

Vinet är skapat i samarbete med den kunnige danske vinmakaren Klaus Rune Hansen, som har arbetat för några av Frankrikes största vinmakare. Han är nu egenföretagare och har utmärkta vingårdar i Languedoc-Roussilion från vilka han skördar druvorna till detta vin. Klaus Rune sparar ingen kostnad i källaren och förstör vinet med eklagring i 12 månader.

Claus Holms läckra nya röda vin från södra Frankrike passar perfekt till en lång rad danska vardagsrätter samt charkuterier, ostar och tapas.

På Supervin är vi oerhört glada över att kunna presentera Claus Holms viner, som båda har vunnit guldmedaljer på Gilberg & Gaillard.

Vinet passar bra till biffar, lamm med örter, fläskkotletter, gourmetburgare, grytor, charkuterier och krämiga ostar. Servera vid 15-17°C

1 fl. per st.
269,95 SEK
6 fl. per st.
179,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
Gold Medal Gilbert & Gaillard

Recensioner av Signature Chef Claus Holm Syrah Grenache 2019

Gold Medal

Gilbert & Gaillard

Deep garnet tinged with ruby-brown. The nose is driven by plum and black cherry with flower and garrigue plant notes. Mediterranean palate revolving around a canvas of sun-ripened fruit. Tannin presence with heat on the finish offering a reminder of its provenance.

Hur smakar Signature Chef Claus Holm Syrah Grenache 2019?

Det sydfranska rött vinet seglar vackert i glaset med en tät plommonröd färg. En himmelsk doft stiger upp med violer, hallon, jordgubbar, svarta körsbär, plommon och björnbär, infunderade med komplexa inslag av oliver, krossade pepparkorn, torkade örter och bacon, samt lyxiga kryddor från de 12 månaderna på ekfat. Vinet lägger sig på tungan med en rik och elegant kryddig bärfruktsmak. Matvänliga och finpolerade tanniner fortsätter till den långa avslutningen, som avrundas med nymalet kaffe och mörk choklad. Klassiskt sydfranskt rött vin när det är som charmigast. Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Signature Chef Claus Holm Syrah Grenache 2019 passar bra till...

Hur är Signature Chef Claus Holm Syrah Grenache 2019 framställt?

Vinet är gjort på 70% Syrah och 30% Grenache, skördade från appellationen Cobieres, som ligger i den populära sydfranska vinregionen Languedoc-Roussilion. När druvorna anländer till vingården placeras hela klasar i ståltankar där de, under tyngden av de andra klasarna, krossar de lägre druvorna vars must börjar jäsa. Denna produktionsmetod kallas "carbonic maceration" och är särskilt välkänd från de fruktiga Beaujolais-vinerna. När vinet har jäst färdigt ger 12 månaders lagring på ekfat en mer komplex smak.

Vindata

Producent

Årgång

2019

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

15-17°C

Lagringspotential

5-8 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter

Syrainnehåll

2,95 g/L
Liknande produkter