
Signature Chef Claus Holm Syrah Grenache 2019
Köttigt och intensivt som Chateuneuf du Pape med en gnutta peppar och viol à la Nordrhône...
Den framgångsrike TV-kocken Claus Holm kombinerar de bästa smakerna från druvorna Grenache och Syrah i sitt prisbelönta rött vin.
Vinet är skapat i samarbete med den kunnige danske vinmakaren Klaus Rune Hansen, som har arbetat för några av Frankrikes största vinmakare. Han är nu egenföretagare och har utmärkta vingårdar i Languedoc-Roussilion från vilka han skördar druvorna till detta vin. Klaus Rune sparar ingen kostnad i källaren och förstör vinet med eklagring i 12 månader.
Claus Holms läckra nya röda vin från södra Frankrike passar perfekt till en lång rad danska vardagsrätter samt charkuterier, ostar och tapas.
På Supervin är vi oerhört glada över att kunna presentera Claus Holms viner, som båda har vunnit guldmedaljer på Gilberg & Gaillard.
Vinet passar bra till biffar, lamm med örter, fläskkotletter, gourmetburgare, grytor, charkuterier och krämiga ostar. Servera vid 15-17°C
Hur smakar Signature Chef Claus Holm Syrah Grenache 2019?
Det sydfranska rött vinet seglar vackert i glaset med en tät plommonröd färg. En himmelsk doft stiger upp med violer, hallon, jordgubbar, svarta körsbär, plommon och björnbär, infunderade med komplexa inslag av oliver, krossade pepparkorn, torkade örter och bacon, samt lyxiga kryddor från de 12 månaderna på ekfat. Vinet lägger sig på tungan med en rik och elegant kryddig bärfruktsmak. Matvänliga och finpolerade tanniner fortsätter till den långa avslutningen, som avrundas med nymalet kaffe och mörk choklad. Klassiskt sydfranskt rött vin när det är som charmigast. Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Signature Chef Claus Holm Syrah Grenache 2019 passar bra till...
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Vikt
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Syrainnehåll