
Stéphane Brocard Côteaux Bourguignons Cuvée des Teppes de Chatenay 2018 - BIO
“94 points. Superb” – Wine Enthusiast Vintage Chart
Här handlar det om en slurprande, saftigt läcker röd Bourgogne!
Stjärnskottet Stéphane Brocard, känd för Chablis och Gevrey-Chambertin med upp till 95 poäng i Wine Enthusiast, levererar här ett fantastiskt rödvinsvärde från det sydligaste Bourgogne.
Cuvée des Teppes de Chatenay är en ekologiskt certifierad pärla från upp till 40 år gamla vinstockar, som med hjälp av vädergudarna ger en oerhört fruktig och läcker vin i den bländande Bourgogne-årgången 2018.
Ge Stéphane Broccard perfekt solmogen Pinot Noir och Gamay från granithaltiga marker i södra Bourgogne – och han svarar med detta absoluta ”must buy” för priset. OBS: mycket få flaskor!
Njut av den lätt kylda som aperitif eller till tapas, fisk, fågel, pasta, pizza, biffar, fylliga sallader och krämiga ostar. Servera vid 14–17 °C
Hur smakar Stéphane Brocard Côteaux Bourguignons Cuvée des Teppes de Chatenay 2018 - BIO?
Vacker klar körsbärsfärg... Fräscha och vänliga aromer av vildrosor, smultron, hallon och körsbär strömmar ut ur glaset och döljer subtila inslag av peppar och mineraliska nyanser av skogsmark och krossad granit... På tungan mjuk, frisk och saftig med silkeslena tanniner som elegant håller fast vid årgångens vackra charmiga frukt. Harmoniskt rund och uppfriskande avslutning som, liksom priset, lockar till ett leende... Du hinner knappt ställa ner glaset innan vinet kallar dig tillbaka för en ny klunk! Drick nu eller spara 5-7 år från skördeåret.
Stéphane Brocard Côteaux Bourguignons Cuvée des Teppes de Chatenay 2018 - BIO passar bra till...
Hur är Stéphane Brocard Côteaux Bourguignons Cuvée des Teppes de Chatenay 2018 - BIO framställt?
Den ekologiskt certifierade röda bourgognen är gjord på 80 % Gamay och 20 % Pinot Noir från 35–40 år gamla vinstockar i vingårdar med granitjord i södra Bourgogne. Vinet är vinifierat i en fruktig och saftig stil med temperaturkontrollerad jäsning och 12 månaders lagring på ståltankar.
Om Stéphane Brocard

Med ytterst sympatiska priser och betyg upp till 96 poäng erbjuder Closerie des Alisiers något så sällsynt som utmärkta Bourgogne-fynd!
Som son till världsberömde Jean-Marc Brocard i Chablis kan det verka märkligt att den talangfulle Stéphane Brocard valt att gå solo med sitt eget projekt, Closerie des Alisiers.
För den ambitiöse Stéphane var det dock inte optimalt att dela ledningen av faderns vingård med sina två syskon, sin svåger och sin svägerska. Och som stor kännare av Bourgogne sträckte Stéphanes intresse sig samtidigt bortom Chablis.
År 2007 grundade han därför Closerie des Alisiers och slog sig strategiskt ner i Marsannay – i den gynnsamma zonen mellan Chablis (i norr) och Bourgognes berömda Côte d'Or (i söder).
Closerie des Alisiers är namnet på Stéphanes mikronégociant, vars viner baseras på druvor från utvalda vinhus i hela Bourgogne – från Chablis i norr till Pouilly-Fuissé i söder. Därtill kommer druvor från Stéphanes egna vingårdar i Chablis och Pommard.
Stéphanes "hemliga vapen" är en nära och mångårig relation till hans samarbetspartners, som låter honom producera och buteljera vinerna i deras egna vinkällare. I den meningen handlar det i praktiken om domaineviner, som skapas och marknadsförs av en extern vinmakare.
Som vinmakare är Stéphane Brocard garant för friska och fruktiga viner med stor respekt för terroir, varför andelen nya ekfat aldrig tillåts överstiga 20%.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener

















