
Signature Chef Dak Wichangoen Pinot Noir 2019
Nytt på Supervin!
Läcker sydfransk Pinot Noir från den berömda stjärnkocken Dak Wichangoen,
Vinet ingår i serien "Signature Chef", ett exklusivt sortiment av viner som skapats i samarbete med några av världens bästa kockar. Dak Wichangoen fick en Michelinstjärna 2006 för sin thailändska restaurang Kiin Kiin, som hon sedan hade i 10 år. Du kanske också känner Dak från hennes många TV-framträdanden i bland annat Masterchef och Vild Med Dans.
Dak har hittat det perfekta receptet på elegant, saftig och inte minst matvänlig Pinot Noir. Druvorna kommer från det populära sydfranska Languedoc, där rikligt med solsken ger stor smakrikedom och intensitet i kombination med en uppfriskande friskhet från de svala medelhavsvindarna som blåser över fälten.
Vinet får ett extra lager av komplexitet genom lagring på ekfat. Dak själv rekommenderar sin Pinot Noir till fågel, charkuterier eller fisk och grönsaker från grillen.
Njut av det till grillad lax och tonfisk, tapas, grillad fågel, svamp, matiga sallader och ostar. Servera vid 14-17°C
Hur smakar Signature Chef Dak Wichangoen Pinot Noir 2019?
Glaset är fyllt med elegant körsbärsfärgad Pinot Noir... Doften andas sydfransk sol och värme med oceaner av hallon, smultron och plommon inlindade i fatkryddade inslag av vanilj, kaffe och lite rök. Smaken följer upp läckert med körsbär, violer och en burgundisk touch av skogsmark. Vacker smakintensitet och eleganta, matvänliga tanniner fortsätter till den långa avslutningen, som avrundas med utsökt kryddig bärfrukt. Harmonisk och extremt drickbar Pinot Noir! Drick nu eller spara 5-6 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Signature Chef Dak Wichangoen Pinot Noir 2019 passar bra till...
Hur är Signature Chef Dak Wichangoen Pinot Noir 2019 framställt?
Vinet är gjort på 100% Pinot Noir som skördats från fält i Languedoc-Roussilion. När druvorna anländer till vingården placeras hela klasar i ståltankar där de, under tyngden av de andra klasarna, krossar de lägre druvorna vars must börjar jäsa. Denna produktionsmetod kallas "carbonic maceration" och bidrar till att framhäva fruktsmakerna i vinet. Efter jäsningen ger lagringen på ekfat ytterligare komplexitet till vinet.
Druvor
Pinot NoirVindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Syrainnehåll
















