0Varukorg
ERBJUDANDET SLUTAR OM: 0 dagar 3 timmar 17 min 32 sek

Tillbaka

Damilano Barbera d'Alba DOC Lablù 2023

Italien

Italien, Piemonte

14,5% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 0 dagar 3 timmar 17 min 32 sek
1 fl. per st.
379,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
244,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Damilano Barbera d'Alba DOC Lablù 2023

Italien

Italien, Piemonte

14,5% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Thor Gottschalk Vinexpert WSET 3

"92 points. Lablù is a dark, plump and fruit-forward expression that is packed tight with blackberry preserves, rum cake and summer cherry. Lablù offers the fresh acidity you should expect from a classic Barbera d'Alba. (tidl. årg.)" - Robert Parker(tidl. årg.)

Hur stor kan Barbera d’Alba egentligen bli… Svaret får du hos Damilano, som är en av de äldsta Barolo-producenterna i Piemonte, där de har gjort några av regionens största och mest kritikerrosade viner sedan 1890.

Barbera-druvan bär samma piemontesiska finess som Barolo, men utmärker sig genom att vara betydligt mer uppfriskande och lättdrucken. Damilanos Cuvée ”Lablù” utmanar dock gränserna för hur utsökt Barbera du kan få genom att skörda druvorna från toppvingårdar i kommunerna Barolo och Serralunga.

Med majestätiska 14,5 % alkoholhalt och lyxig fatlagring i 12 månader på franska 500-litersfat får du här en komplex Barbera som slår konkurrenterna med hästlängder. Det är inte konstigt att den främsta vineliten, med Robert Parker och James Suckling i spetsen, har gett ”Lablù” upp till 92 poäng.

Förstnämnda rekommenderar för övrigt den här läckra Barberan till en saftig röd biff, och vi kan inte vara mer ense. Vi har aldrig haft en så fin Barbera i glaset, och Damilano visar här varför de räknas som en av de största producenterna i Piemonte.

Vinet är en riktig allroundare som smakar lika fantastiskt till biffar som till ljust kött, pasta, pizza, charkuterier, rökta produkter och feta ostar. Eller som ett saftigt mysvin! Servera vid 15–17 °C

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 0 dagar 3 timmar 17 min 32 sek
1 fl. per st.
379,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
244,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Recensioner av Damilano Barbera d'Alba DOC Lablù 2023

92 Point(tidigare årgång)

Robert Parker

The Damilano 2017 Barbera d'Alba Lablù is a dark, plump and fruit-forward expression that is packed tight with blackberry preserves, rum cake and summer cherry. The wine's natural richness and concentration would pair nicely next to a simple steak in cream and pepper sauce. Lablù offers the fresh acidity you should expect from a classic Barbera d'Alba. Some 15,000 bottles were made.

92 Point(tidigare årgång)

James Suckling

Attractive mix of dark berries, spices, cocoa and dried flowers with some earthy undertones to it. Medium- to full-bodied, structured but juicy and vivid with fine tannins and crunchy acidity. Polished and refined. Drink or hold.

92 Point(tidigare årgång)

Falstaff

Bright ruby purple with brightening on the rim. Somewhat restrained on the nose, subtle notes of cherry and red currant. Very present on the palate, displays lots of juicy fruit, especially cherry, some strawberry, polished and hearty on the palate.

91 Point(tidigare årgång)

WinesCritic.com

It shines with a vibrant color, alternating shades of red plums, agapanthus flowers, and wild violets. The palate is full-bodied, juicy, and rich in energy, finishing lively and perfectly balanced. Drink now.

Hur smakar Damilano Barbera d'Alba DOC Lablù 2023?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Thor Gottschalk Vinexpert WSET 3

Nyupphälld från den museumsvackra lyxflaskan presenterar Damilanos Barbera d’Alba Lablù 2023 sig med en intensiv plommonröd färg med violetta reflektioner längs kanten. Doften öppnar med förföriska aromer av körsbär, björnbär, blåbär och saftiga röda plommon, vackert ackompanjerade av kryddiga toner av kanel, vanilj och en diskret nyans av kakao från den franska fatlagringen. Bakom frukten anas ett lätt inslag av lakrits och skogsbotten som tillför extra djup och komplexitet. I munnen är "lablù" ljuvlig, törstsläckande och sammetslen, men med en ovanligt stor kraft. Den mogna frukten vecklar ut sig vackert med noter av körsbär, svarta vinbär och mörka bär, medan fatlagringen tillför en elegant touch av kryddighet och vanilj. Strukturen är fyllig, men samtidigt vibrerande och saftig. Den största Barbera d’Alba vi någonsin smakat! Drick nu, eller lagra 5–8 år från årgången.

Smaknoter

Tasting Note Icon

Plommon

Tasting Note Icon

Blåbär

Tasting Note Icon

Lakrits

Tasting Note Icon

Svarta körsbär

Tasting Note Icon

Vanilj

Hur är Damilano Barbera d'Alba DOC Lablù 2023 framställt?

Vinet är framställt på 100 % Barbera från 30–50 år gamla vinrankor i kommunerna Barolo och Serralunga i Piemonte. Här växer druvorna i kalk- och lerhaltig jord på 300–350 meters höjd med väst–sydvästlig exponering, vilket ger idealiska förutsättningar för mogna, aromatiska druvor med friskhet och struktur. Druvorna skördas i oktober och genomgår en 15 dagar lång maceration i rostfria ståltankar vid kontrollerad temperatur. Efter den traditionella jäsningen lagras vinet i 12 månader, där hälften mognar på franska tonneaux (500‑litersfat) och resten på stora, klassiska ekfat. Slutligen avrundas vinet med ytterligare 6 månaders flasklagring innan frigivning.

Druvor

Barbera

Vindata

Druvor

Producent

Årgång

2023

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14,5 %

Servering

15-17°C

Lagringspotential

5–8 år från skördeåret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Mest populärt just nu