



Domaine Anita Moulin-à-Vent Cœur de Vigneronne 2023
Den 4 mars 2023 kommer Coeur de Vigneronne 2021 att skriva historia när Domaine Anitas flaggskepp och hjärtebarn blir den första Beaujolais med 100 poäng från James Suckling. Någonsin.
Den 7 mars 2024 finns det 100 nya poäng för Coeur de Vigneronne 2022, som kommer att säljas slut över hela världen innan vi får flaskor.
Uppmuntrade av flyktigheten har vi i förebyggande syfte säkrat Coeur de Vigneronne i den nya årgången 2023, där kultvinet är snubblande nära att samla 100 poäng för tredje gången i rad. I en årgång 2023 som majoriteten av regionens producenter rankar högre än 2022...
"Tentativt uttrycker vinmakare mer förtroende för denna årgång än 2022" - Vinous
Anita Kuhnel är det franska vinets nya Superwoman! Som professionell cyklist trampade hon. Nu trampar hon druvor och gör förföriskt läckra röda viner tillsammans med den legendariske vinmakaren Guy Marion, som efter mer än 50 skördar i Beaujolais har en oöverträffad kunskap om Beaujolais otaliga terroirer...
Namnet Cœur de Vigneronne (vinmakarens älsklingsbarn) syftar både på vinets flaggskeppsstatus och på dess särskilt vårdande mognad på ekfat "à la bourguignonne" (Bourgogne-stil).
Kampen om dessa unika flaskor är hård och obeveklig. Trots att vi, som enda danska importör, har slagit hårt i bordet har vi endast tilldelats 20 lådor av kultvinet... Först till kvarn!
...
Njut av det till pepparstek, franska charkuterier, ljust kött, confiterad anka, svamprätter och ost. Servera vid 14–17°C
Hur smakar Domaine Anita Moulin-à-Vent Cœur de Vigneronne 2023?
Coeur de Vigneronne 2023 visar sig mörkt lila i glaset... Doften utstrålar burgundisk komplexitet med äventyrligt läckra aromer av vilda hallon, rosor, lavendel, blåbär, svarta körsbär och björnbär, kompletterade av rök, skogsmarksmineralitet och inslag av mokka och lakrits från lagring i Bourgogne-fat... Det röda vinet glider över tungan med en inbjudande silkeslen textur, medan smaken utvecklas med en sofistikerad elegans man bara hittar hos de största röda vinerna från Bourgogne. Eftersmaken är lång och intensiv med perfekt polerade tanniner, ackompanjerad av mineralisk krossad granit, kryddig peppar, tryffel och lyxiga kakaonibs. WAUW... Ett nytt riktmärke för Beaujolais och Moulin-à-Vent har satts. Världsklass, utan tvekan, och potentialen är nästan ofattbar! Drick nu eller spara i mer än 20 år från skördeåret.
Smaknoter
Björnbär
Choklad
Herbes de Provence
Svampar
Violett
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Domaine Anita Moulin-à-Vent Cœur de Vigneronne 2023 passar bra till...
Om Domaine Anita

Anita Kuhnel är det franska vinets nya Superwoman! Ingen över, ingen vid sidan om...
Som professionell cyklist trampade hon pedaler. Nu trampar hon druvor, gör otroligt läckra rödviner och har som den första vinodlaren i Beaujolais bestigit den högsta toppen:
- 4 mars 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historia, när Domaine Anitas flaggskepp och hjärtebarn blir den första Beaujolais med 100 poäng från James Suckling. Någonsin.
- 7 mars 2024 tilldelas 100 nya poäng till Coeur de Vigneronne 2022, som blir utsåld världen över innan vi hinner få flaskor.
Franska Anita Kuhnel är född och uppvuxen i Bresse, inte långt från Beaujolais. Det låg dock inte i korten att Anita skulle odla vin. Hennes första stora passion var cykling, som hon utövade professionellt. 1996 gifte hon sig med André Kuhnel, vars familj varit vinodlare i Morgon sedan 1943. Och sedan dess har Anita trampat druvor istället för pedaler.
Anita har kastat sig över vinodlingen med samma passion och ambition som tog henne till det franska VM-laget i cykling. 2015 gick hon solo och grundade sitt eget vinhus, Domaine Anita, som ligger mellan Chénas och Moulin à Vent.
Här förföljer Anita med nästan outtömlig energi sin vision att skapa terroirdrivna rödviner av allra finaste kvalitet. Domaine Anita skördar druvor från 18 hektar, som består av egna och arrenderade vingårdar i prestigefyllda cru som Moulin à Vent, Morgon, Chénas och Fleurie.
Anita disponerar över jordlotter på några av de mest prestigefyllda lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” och ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” och ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon och ”Les Brureaux” i Chénas. Vingårdarna är välsignade med 40 till över 100 år gamla buskvinstockar, vars djupa rötter och höga planteringstäthet ger få och små druvor med ett enormt kvalitetspotential, som ytterligare främjas genom grön skörd. Av de selekterade toppdruvorna skapar Anita sin serie av djupt autentiska och välrecenserade viner från enskilda vingårdslägen.
I vinkällaren har Anita framträdande hjälp av Guy Marion, som som pensionerad chefsenolog och högerhand åt Georges Duboeuf vinifierat mer än 50 årgångar i Beaujolais. Anitas bollplank och mentor bidrar därmed med en enastående kunskap om Beaujolais många terroirer.
Alla viner jäser fruktbevarande vid 20–25 °C för en ren och autentisk återgivning av druvsort och terroir.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll