ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 11 timmar 21 min 28 sek

Tillbaka

Domaine Geantet Pansiot Gevrey Chambertin Domaine 2023

Frankrike

Frankrike, Bourgogne

13,5% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 11 timmar 21 min 28 sek
1 fl. per st.
1 499,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
824,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
92 Point James Suckling
91+ Point The Drinks Business
⭐ 4,1 Vivino

Beställ före

4 timmar 51 min

så skickar vi det idag!

Domaine Geantet Pansiot Gevrey Chambertin Domaine 2023

Frankrike

Frankrike, Bourgogne

13,5% alk.

75 cl

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

"92 points. Fine, smoky toast with a touch of hazelnuts to the dark cherry fruit" - James Suckling

"4,1 stjerner. 2518 bedømmelser, set over alle årgange" - Vivino

"94 points. A rich, ripe, well-rounded bouquet of classic top-level Burgundy ... full-bodied and dense, powerful and deep, with concentration and tannin ... A wine that punches above its level" - The Real Review(tidl. årg.)

“The 'La Justice,' 'Craite Paille,' and 'Billard' parcels, located east of Gevrey, impart their distinctive character to this cuvée.” – Domaine Geantet-Pansiot

På papperet en ”straight” Gevrey-Chambertin – men hos Domaine Geantet-Pansiot är till och med det ”vanliga” extraordinärt!

Vi talar om en mikroproduktion av numrerade flaskor från 1,35 hektar – fördelat på de tre enskilda lägena 'La Justice', 'Craite Paille' och 'Billard'. Vi talar om fyrfaldig druvsortering från upp till 50 år gamla vinstockar – och inte minst 14–18 månaders lagring på 30 % helt nya toppfat från Cavin, Berthomieu och lokala Rousseau!

Inte konstigt att vinet i flera årgångar får internationella toppbetyg – ända upp till 94/100 poäng! Det här är Gevrey-Chambertin i ett nötskal – från en av kommunens absoluta toppdomäner!

“On the palate, the silky texture is enhanced by delicate tannins and a refreshing minerality, a true signature of Gevrey’s finest terroirs.” – Fabien & Vincent Geantet

Familjeägda Domaine Geantet-Pansiot i Gevrey-Chambertin är listat som ett av Bourgognes 141 bästa vinhus i referensverket The Great Domaines of Burgundy samt i Benjamin Lewins bok om Frankrikes bästa vinhus, A Guide to 500 Leading Vineyards. Sida vid sida med Gevrey-tungviktare som Rousseau, Dugat-Py och Mortet.

...

Njut av denna härliga Bourgogne till stekar, fjäderfä, lättare kött, tapas, svamprätter, tartar och krämiga ostar. Serveras vid 14–17°C.

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 11 timmar 21 min 28 sek
1 fl. per st.
1 499,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
824,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
92 Point James Suckling
91+ Point The Drinks Business
⭐ 4,1 Vivino

Beställ före

4 timmar 51 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Domaine Geantet Pansiot Gevrey Chambertin Domaine 2023

92 Point

James Suckling

Fine, smoky toast with a touch of hazelnuts to the dark cherry fruit. Good midpalate weight with medium body and a juicy, expressive, medium-long finish

91+ Point

The Drinks Business

Hors Bordeaux -tasting: (Gevrey-Chambertin; 100% Pinot Noir; from just 1.35 hectares and sourced from the estate’s young vines on clay-limestone soils at the northern limits of the appellation; aged in oak barrels, around 30% of which are new; 13.5% alcohol). You might expect there to be rather more of this than the Vieilles Vignes. But you’d be wrong. There’s not much of either, but even less of this. The same signature freshness and precision as there is in all of these wines, here with a rather more ample frame. The fruit has more of a chance to relax in a way and that gives this a certain opulence and gravitas that is not to be found in the more tense and taut Marsannay or the Hautes-Côtes de Nuits. Crushed red berry fruits – raspberry, loganberry and a little mulberry too. With aeration a hint of blackberry and blackcurrant too. Fresh and fruit-forward with beady tannings bristling a little on the finish

⭐ 4,1

Vivino

94 Point(tidigare årgång)

The Real Review

Deep colour, with a rich, ripe, well-rounded bouquet of classic top-level Burgundy. Some evidence of oak here, and the wine is full-bodied and dense, powerful and deep, with concentration and tannin, dark fruits, nice texture and balance, round and smooth and very long. A wine that punches above its level. It promises to reward cellaring, too.

91 Point(tidigare årgång)

La Revue du Vin de France

Hur smakar Domaine Geantet Pansiot Gevrey Chambertin Domaine 2023?

Bild av författaren

Vinet beskrivs av

Isak Broe Vinexpert DipWSET

Domaine Geantet-Pansiot Gevrey-Chambertin 2023 presenterar sig med en intensiv, mörk burgunderröd färg och ett violett skimmer vid glasets kant… I doften öppnar den sig med en Gevrey-klassisk djup och komplex bukett, där mogna mörka körsbär, svart vinbär och vildhallon möter inslag av skogsbundsmineralitet, kalk, rök, lakrits och rostade fatkryddor från den långa, lyxiga lagringen… I smaken kraftfull och raffinerad – med precis den kropp, struktur och smakdjup som bourgogneentusiaster förväntar sig från en av de finaste adresserna i Gevrey. Silkeslena tanniner och en vibrerande, kalkstensdriven mineralitet lyfter den djupa frukten och ger smaken ryggrad, energi och fin precision. Hela härligheten är vackert balanserad med inslag av mörka körsbär, lätt bitter choklad och lite svart te, som dröjer kvar fint i avslutningen. En terroirtrogen Gevrey och ett absolut övertygande köp, där Geantet-Pansiot – som så ofta tidigare – levererar mycket valuta för pengarna på ett imponerande vis. Drick nu, eller lagra 15+ år från skördeåret.

Smaknoter

Tasting Note Icon

Björnbär

Tasting Note Icon

Jordgubbe

Tasting Note Icon

Kaffe

Tasting Note Icon

Lakrits

Tasting Note Icon

Våta stenar

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Mycket lätt

Mycket kraftig

Mycket mjuk

Mycket tanninrik

Domaine Geantet Pansiot Gevrey Chambertin Domaine 2023 passar bra till...

Om Domaine Geantet Pansiot

“The wines are consistently excellent” – The Great Domaines of Burgundy

“I must say I did not come prepared for quite such an impressive collection as that which Geantet delivered.” – Robert Parker

“A very good source.” – Clive Coates, Master of Wine

“I have been impressed with the Geantet wines over the past 4 to 5 vintages…” – Allen Meadows, Burghound

“Other highlights in Gevrey include Dugat-Py and Geantet-Pansiot – to name a couple of the very best” – Christopher Massie on Wine

Som många recensentcitat visar hör familjeägda Domaine Géantet‑Pansiot i dag till de mest framstående och erkända vinproducenterna i Gevrey‑Chambertin – ja, i hela Bourgogne. Från Edmond Géantet och Bernadette Pansiots blygsamma start med 3 hektar vingårdar 1954 har familjedomänen under sonen Vincent och barnbarnet Fabien vuxit till 21 ha – fördelat på prestigefyllda appellationer som Gevrey‑Chambertin, Chambolle‑Musigny och Marsannay.

I Master of Wine Benjamin Lewins huvudverk om Frankrikes bästa viner, A Guide to 500 Leading Vineyards, återfinns Domaine Geantet‑Pansiot bland Côte de Nuits ledande vinhus – sida vid sida med åtta andra tungviktare från Gevrey‑Chambertin: Pierre Damoy, Claude Dugat, Bernard Dugat‑Py, Sylvie Esmonin, Fourrier, Denis Mortet, Trapet och Armand Rousseau.

Även i referensverket The Great Domaine of Burgundy hittar vi Domaine Geantet‑Pansiot bland Bourgognes 141 bästa producenter – handplockade bland 3577 domäner, 266 négociants och 16 kooperativ. Så är ribban satt?

Hemligheten bakom några av Bourgognes största viner börjar i vingården, där familjen förfogar över mikroparceller med mycket gamla vinstockar som odlas hållbart – utan herbicider och onödig kemi. Vid skörd sorteras druvorna hela fyra gånger (!) – så frukten och terroiren kan skina i varje vin. Även husets på pappret ödmjuka Coteaux Bourguignon är en mikroproduktion av numrerade flaskor från uråldriga vinstockar på 1,30 hektar – med ett för appellationen ovanligt lågt skördeutbyte på 40 hl/ha. Har vi nämnt att vinet mognar 14–18 mån. på ekfat – 20 % helt nya? Känn din bourgognemästare på basvinet!

Géantet‑Pansiot svär vid precision och hantverk i källaren, där inget lämnas åt slumpen. Varje klas skördas för hand och druvorna avstjälkas varsamt – bär för bär – som familjen själva kallar sin 'kaviar'. I samspel med en kall maceration före jäsningen framhäver Vincent och Fabien den aromatiskt rena, harmoniska och fruktdrivna karaktär som blivit ett kännetecken – och adelsmärke – för husets viner. Jäsningen sker spontant med terroirens och källarens naturligt förekommande jäststammar.

Den malolaktiska jäsningen äger rum under den 14–18 månader långa mognaden på franska ekfat – varav 20–50 % är nya. Faten väljs uteslutande från högt respekterade tonnellerier såsom Cavin, Berthomieu och – inte minst – lokala Rousseau från Gevrey‑Chambertin, som även levererar till Domaine Leflaive och flera gånger utsetts till Meilleur Ouvrier de France (Frankrikes högsta utmärkelse för hantverk). Under lagringen hålls vinet i nära kontakt med jästfällningen, och regelbunden bâtonnage (omrörning av jästfällningen) utförs, vilket bidrar till den eleganta, runda och sammetslena textur som kännetecknar domänets viner – utan hårda kanter, men med precision, nerv och utsökt balans.

Exakt vad vinälskare världen över förväntar sig av Bourgognes absoluta elit.

Vindata

Årgång

2023

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13,5 %

Servering

14-17°C

Lagringspotential

+15 år fra høståret

Lagring

Fat-/ Ekfatslagring

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter