





Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Vieilles Vignes 2017
"Danmarks bästa vinfynd" - nu i den formidabla Bourgogne-årgången 2017!
Louis Lequins gamla vinstockar är speciellt utvalda för detta vin, som sedan dess har utsetts till Danmarks bästa vin över 100 kronor med 96 poäng. Nu har du chansen att prova signaturvinet i en av de mest eleganta årgångarna på senare tid, som utstrålar friskhet och balans från den fantastiska Santenay-terroiren.
Louis Lequins röda Bourgogne är helt enkelt unik för priset och görs med toppdruvor från 45-60 år gamla Pinot Noir-vinstockar runt hans hemstad Santenay.
På Lequin bevaras de lågavkastande gamla vinstockarna eftersom koncentrationen av smaker i druvorna är unik och bidrar till att ge vinet en hög lagringspotential.
Stilen på Lequin fokuserar på elegans och fruktfiness - det är därför de väljer att använda endast 20% nya ekfat i mognadsprocessen, vilket gör att terroiren kan lysa igenom. Vinet har landat i perfekt drickbart skick efter 7 år på fat och flaska. Du kan dock enkelt lagra dem längre och vi har smakat samma flaska med mer än 10 års källarmognad - du kommer inte att bli besviken!
Njut av det till fågelvilt, lättare vilträtter, rött kött, svamp, inälvor och krämiga ostar. Servera vid 14-17°C
Hur smakar Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Vieilles Vignes 2017?
Louis Lequins Bourgogne är vacker i glaset med en klar körsbärsröd Pinot Noir-färg. Doften präglas av sprudlande friskhet och imponerande aromkoncentration. Njut av solmogna körsbär, jordgubbar och hallon som vackert förenas med Bourgogneinslag av skogsmark, läder och lakrits från faten. I gommen är vinet piggt och friskt med den stora elegans som kännetecknar de fina Bourgognevinerna från årgång 2017. Lång, nyanserad avslutning med bra tanniner som skapar struktur och ger potential för ytterligare lagring i källaren. Kan drickas nu, men kan också lagras i över 15 år från skördeåret.
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Vieilles Vignes 2017 passar bra till...
Om Domaine Louis Lequin

Sedan 1604 har den passionerade Lequin-familjen producerat vin i Santenay, i det södra Cote de Beanue. Varje generation har berikat domainet med nytt savoir-faire. Det senaste exemplet är Louis Lequin, som 1993 tog över vingården från sin far Jean (mannen som redan på 1950-talet levererade utsökta bourgogneviner till det fashionabla hotellet Waldorf Astoria i New York).
Sedan övertagandet har Louis köpt flera topmarker — och med stöd av sonen Antoine har han höjt vinernas kvalitet till hittills högsta nivå.
Domaine Louis Lequin & Fils disponerar i dag över 7 hektar, fördelade på exklusiva appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits-Saint-Georges, Corton-Charlemagne och Bâtard-Montrachet.
Perfektion börjar redan i vinfälten, som familjen håller friska och vitala genom metoder som organisk gödsling, plöjning och bevarande av naturligt gräs runt vinstockarna.
I källaren mognar vittvinerna 10–12 månader på burgundiska ekfat i kontakt med de fina jästresterna. Rödvinerna jäses relativt varmt för att uppnå ett större uttag av karaktär och struktur, som förfinas genom 12–18 månaders lagring på delvis nya fat.
Lagringstiden och andelen nya fat är noggrant anpassade efter årgångens och terroirens unika karaktärsdrag.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll