
Four Vines, Old Vine Zinfandel Lodi 2021
2021 är årtusendets allra största årgång för kalifornisk Zinfandel enligt Wine Spectator!
Four Vines Old Vine Zinfandel är fylld till brädden med imponerande fruktstyrka från de upp till 50 år gamla vinstockarna, som vackert avbildas på etiketten.
Lodis åldrande buskvinstockar bär idag endast några få druvklasar, men det oroar inte teamet bakom den högt ansedda Four Vines, som är känt för att alltid sätta kvaliteten i första rummet.
Som resultat levererar de pyttesmå och intensivt smakrika druvorna en imponerande super-Zinfandel med upp till 15 % alkohol samt en fruktrikedom och smak på kalifornisk toppnivå!
Hela härligheten är lyxigt kryddad efter hela 10 månader på franska, ungerska och amerikanska ekfat, varav 25 % helt nya.
Njut av den till saftiga biffar från grillen, spareribs, julmat, pulled pork och fylliga asiatiska rätter. Servera vid 16–18 °C
Hur smakar Four Vines, Old Vine Zinfandel Lodi 2021?
Four Vines Old Vine Zinfandel Lodi 2021 är djupt björnbärsröd i glaset... Nosen är episkt doftande med ett aromatiskt frontalangrepp som sträcker sig hela vägen från blommiga röda blommor och färska vilda hallon till kraftfulla mörka svarta vinbär och söta russin, som lyfts till kryddiga höjder av lakrits, kaffe, vanilj, rök och kokos från fatlagring ... I munnen smidigt och fylligt med massor av läcker kraftfull frukt som dröjer sig kvar och är enormt kryddad av den vackra finishen. Jäkligt gott! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Smaknoter
Choklad
Hallon
Lakrits
Russin
Vinbär
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Four Vines, Old Vine Zinfandel Lodi 2021 passar bra till...
Hur är Four Vines, Old Vine Zinfandel Lodi 2021 framställt?
Vinet är gjort på 83% Zinfandel, 16% Syrah och 1% blandade druvor som Four Vines-teamet skördar för hand från 30-50 år gamla vinstockar i Lodi, Kalifornien. Druvorna skördas under de tidiga morgontimmarna så att frukten kan transporteras frisk och fräsch till vingården. Vinet jäser med 9 dagars skalkontakt för en noggrant balanserad extraktion av färg, smak och tannin. Vinet kompletteras med extra kryddighet, smakdjup och struktur genom 10 månaders lagring på franska, ungerska och amerikanska ekfat, varav 25% är nya.
Om Sonoma Wine Company
Four Vines grundades 1994 av punkrockaren, surfaren och vinmakaren Christian Tietje i partnerskap med vännerna Bill Grant och Susan Mahler. Garageprojektet från Paso Robles fångade från början både den breda publiken och de kräsna vinkritikerna med en serie kraftfulla viner. Alltid vänliga i smaken, ofta djärva i designen.
År 2010 lämnades stafettpinnen vidare till Derek Benham från Purple Wine i Sonoma. Tietje förblev dock under flera år efter försäljningen knuten till Four Vines som konsulterande enolog, och kvaliteten har förblivit i en klass för sig med tanke på priset.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener





















