
Gustave Lorentz Pinot Gris Alsace Grand Cru Altenberg de Bergheim 2012 ØKO
”Excellent vintage” – Wine Enthusiast Vintage Chart
“Vintage quality: Excellent” – Wine-Searcher
Pinot Gris och terroirvin i världsklass… från en av de verkligt stora årgångarna i Alsace.
Sedan 1200‑talet har den branta och sydvända Grand Cru Altenberg de Bergheim varit berömd för några av de främsta vita vinerna i hela Alsace.
Vinmarkens mest framträdande kännetecken — den sublima balansen mellan finess och kraft — kommer verkligen till sin rätt i denna Pinot Gris, som Gustave Lorentz lagrar i källaren i hela 5 år till majestätisk perfektion.
Resultatet är ett praktexempel på Alsace Pinot Gris när den är som bäst. Stor djuphet i smaken, perfekt avvägd sötma samt en guldgruva av mineralsk finess att utforska… Ett stort, stort vitt vin!
Njut av den till fylliga rätter med fisk och skaldjur, fågel, ljust kött, foie gras och intensiva ostar. Serveras vid 10–13°C
Hur smakar Gustave Lorentz Pinot Gris Alsace Grand Cru Altenberg de Bergheim 2012 ØKO?
Nyhällt presenterar sig det vita vinet vackert gyllene i glaset ... Näsan drar dig in i ett doftuniversum med rika och koncentrerade aromer av persika, päron, honung, vanilj, ingefära, saltad citrus, bivax, vita blommor och marsipan ... I munnen krämig och fyllig med en tät fruktkoncentration som bara luktar Grand Cru-klass. Rika fruktsmaker, söta kryddor, honungslen charm och mineralisk elegans bygger upp till ett harmoniskt, minutlångt klimax som inte lämnar något övrigt att önska ... Wow för en Pinot Gris! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Gustave Lorentz Pinot Gris Alsace Grand Cru Altenberg de Bergheim 2012 ØKO passar bra till...
Hur är Gustave Lorentz Pinot Gris Alsace Grand Cru Altenberg de Bergheim 2012 ØKO framställt?
Vinet är gjort på 100% Pinot Gris utvalt av Gustave Lorentz från 30-50 år gamla vinstockar på Bergheims finaste Grand Cru, den sydvända Altenberg. Musten jäser på över 100 år gamla ekfat med en kombination av vildjäst och odlad jäst. Här mognar vinet i kontakt med de fina jästresterna i ca 10 månader innan det tappas på flaska och lagras i ytterligare 4-5 år innan det släpps.
Om Gustave Lorentz

“You can find our full range of wines in a number of high-end restaurants including the two Michelin star Hotel l’Auberge de l’Ill in Illhaeusern, Alsace and the iconic one Michelin star La Tour d’Argent restaurant in Paris.” – Gustave Lorentz
Det är inte bara sommelierer på Frankrikes främsta Michelin-restauranger som tävlar om att lägga beslag på Gustave Lorentz’ gudomliga Alsace-viner…
Upprepade "Best in the Show"-troféer vid prestigefyllda Decanter World Wine Awards har skapat en sådan enorm törst efter familjeegendomens viner att hälften av flaskorna exporteras till 60 länder världen över. Vinerna serveras dessutom i First Class/Business Class ombord på lyxflygbolag som Fly Emirates, Air France, Japan Airlines och Qatar Airways.
Gustave Lorentz i Bergheim grundades 1836. Genom sju generationer har familjen förfinat konsten att förmedla sina otroliga terroirer i hjärtat av Alsace samtidigt som man bevarat varje druvsorts unika karaktärsdrag.
Sedan 2012 odlas och är alla viner från husets egna 33 hektar ekologiskt certifierade. Hälften är dessutom klassificerade som Grand Cru! Under George Lorentz ledning har mer än 50 miljoner kr investerats i nya, toppmoderna produktionsanläggningar.
Resultatet är druvor och alsaceviner av högsta kaliber. Crémant d’Alsace med smak och omdömen i nivå med exklusiv champagne. Réserve-seriens vita viner i typisk alsacisk stil på Pinot Blanc, Pinot Gris, Gewurztraminer samt områdets absoluta kungdruva Riesling. Högst upp hittar vi husets ekologiskt certifierade viner från enskilda vingårdar, ledda av Grand Cru Kanzlerberg och Grand Cru Altenberg de Bergheim, där terroirens prägel och världsklass verkligen får lysa igenom.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll















