
Masca del Tacco Edizione Hostaria Apulia Rosso 2021
Då kan fans av Amarone, Ripasso och syditalienska röda viner gjorda av Primitivo-druvan glädjas... Med Edizione Hostaria 2021 levererar Masca del Tacco förmodligen de bästa nyheterna från Puglia i år!
Förvänta dig massor av mjuk fruktkraft och söta kryddor i denna smak som passar perfekt till ett brett utbud av populära rätter... från pizza och pasta till grillat och biffar.
Om du någonsin har haft Lu'Li eller Piano Chiuso (Italiens bästa Primitivo!) i ditt glas, då vet du att Masca del Tacco är din garanti för förstklassiga rött vinsupplevelser i södra Italien.
Edizione Hostaria 2021 är en utsökt blandning av toppdruvorna Negroamaro, Primitivo, Sangiovese och Merlot, som tillsammans med söta ek-kryddor lyfter smakupplevelsen till en hög nivå.
Njut av det som ett perfekt mysvin eller till BBQ, fläskstek, anka, danska sötsura rätter, pasta, pizza, tapas och ostbrickor. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Masca del Tacco Edizione Hostaria Apulia Rosso 2021?
Mörkt körsbärsrött när det hälls upp. Nosen är full av italiensk charm med aromer av torkade violer, svartpeppar, solmogna plommon, björnbär och katrinplommon, följt av vanilj, engelsk lakrits och choklad från eklagringen... Vinet är imponerande teddybjörnsmjukt på tungan, där den solmogna bärfrukten tar över med stor saftighet och kraft. Mjuka tanniner, inslag av russin och ekfatskryddor avrundar den långa och koncentrerade avslutningen. Ett italienskt toppvin med imponerande kraft! Drick nu eller spara 5-6 år från skördeåret.
Masca del Tacco Edizione Hostaria Apulia Rosso 2021 passar bra till...
Om Masca del Tacco

Kanske känner du till Lu’Li och Piano Chiuso? Masca del Tacco är det apuliska vinhuset bakom flera av våra bästsäljande italienska rödviner!
Det säger allt om Masca del Taccos nivå att föreningen av italienska sommelierer utser husets single-vineyard-flaggskepp Piano Chiuso till stövellandets bästa Primitivo och till en av Italiens 10 bästa viner i konkurrens med toppnamn som Gaja, Giacomo Conterno, Dal Forno, Masseto och Ornellaia!
Och det säger allt om det unika värdet för pengarna när Masca del Taccos 21 viner i genomsnitt får imponerande 4,2 stjärnor på Vivino. Oerhört högt i förhållande till priserna!
Familjeägda Masca del Tacco står bakom flera av danskarnas absoluta favoritviner. Framför allt Lu’Li i den mjuka och generösa Amarone-stilen. Samma Lu’Li kan nu upplevas som vitt vin och inte minst som ”Limited Edition” Primitivo med imponerande 17,5 % alkohol.
Vinhuset har sina rötter i solkyssta Apulien i den lilla staden Erchie med endast 9000 invånare. År 2010 köpte Felice Mergé, den nuvarande ägaren, efter att ha sökt råd hos sin far Armando, en byggnad som länge gick under det långa namnet Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie. Felice döpte byggnaden till det mer lättuttalade Masca del Tacco, bytte ut och moderniserade produktionsutrustningen och skiftade fokus mot innovation, men utan att överge traditionen helt.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener