
Huber Grüner Veltliner Organic Vision 2023 ØKO
”THE 2023 VINTAGE | The course is set for another successful year….” – Austrian Wine
Topprankad årgång efter årgång med upp till 93 poäng... och den alldeles färska 2023 bekräftar nivån från första klunken!
Organic Vision är en ren, torr och fruktig, läcker Grüner Veltliner med ett brett spektrum av gastronomiska användningsområden. Det perfekt vibrerande vita vinet utstrålar den kvalitet och den ambition som har gjort superstjärnan Markus Huber till en av få österrikiska vinmakare med en 100-poängs Grüner Veltliner på sitt CV.
Mjuk, krämig och fylld med de renaste fruktiga läckerheterna. Hela härligheten fulländas av elegant citrusmineralitet och ett klassiskt stänk av frisk och pikant vitpeppar. Oj, vad den smakar!
Se fram emot en dröm av en ekologisk Grüner från den mångfaldigt prisbelönte "Österrikes bästa vinmakare", Markus Huber.
En härlig aperitif för (hållbart) livsnjutande – och en utmärkt följeslagare till fräscha rätter med fisk och skaldjur, sushi, krispiga sallader och grönsaker, lätta tapas samt fjäderfä och krämig ost. Servera vid 8–10°C
Hur smakar Huber Grüner Veltliner Organic Vision 2023 ØKO?
Organic Vision 2023 visar sig kristallklar i glaset med en frisk, grönaktig ton... Doften lovar renodlad Grüner Veltliner i toppklass med delikata doftnyanser av vita blommor, fina ärtskott, färsk lime, gröna äpplen, våta stenar, vitpeppar, krusbär och persika... I munnen torr och fruktfylld med en silkeslen och lätt krämig textur. Hubers härliga Grüner Veltliner imponerar igen i den daggfriska årgången 2023 med en helt oemotståndlig friskhet, finess och mineralisk charm. Lång och törstsläckande finish med perfekt vibrerande frukt... En förnäm, mångsidig och otroligt populär gastronomisk vitvin! Drick nu, eller lagra 4-5 år från skördeåret.
Smaknoter
Citron
Persika
Gröna äpplen
Honungsmelon
Vitpeppar
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Huber Grüner Veltliner Organic Vision 2023 ØKO passar bra till...
Om Weingut Huber

"100 points." - James Suckling
“Winemaker of the Year” – Falstaff Magazin
”Best White Wine of Austria” – International Wine Challenge
Så hände det äntligen. Markus Huber skördar sin första perfekta 100-poängsrecension i årgång 2023. Den ultimata utmärkelsen tillfaller Riesling-flagskeppet från enskilda läget ”Ried Berg”, som dessutom skriver in sig i historieböckerna som den första 100-poängsvin någonsin från regionen Traisental.
Grüner Veltliner behärskar han också till fullo... 99 poäng från James Suckling ger en delad förstaplats som 2023 års bäst recenserade Grüner Veltliner, och räknar man in priset sitter Markus Huber ensam överst på tronen…
Med sina uttalat kalkhaltiga sluttningar i skydd av västanvinden påminner Traisentals vinlandskap en hel del om Bourgogne… Och accepterar man denna premiss ligger det nära till hands att jämföra Markus Hubers Erste Lage-vinmarker ”Berg” och ”Alte Setzen” med burgundiska Grand Crus!
På tal om högerfoten drömde den unge Markus om en karriär som fotbollsspelare. Idag har han för länge sedan nått Champions League, även om gräsmattan bytts ut mot Grüner Veltliner och Riesling.
Sedan Markus tog över sina föräldrars 5 hektar 1999 har han tillsammans med sin yngre bror moderniserat vineriet och utökat vingårdsarealen tiofaldigt. Att kvaliteten inte bara hängt med utan faktiskt förbättrats år efter år är möjligen en ännu större bedrift.
Det säger en del om nivån att 70% av Markus Hubers viner exporteras till vinspecialister och topprestauranger över hela världen, och att vinerna från den senaste frigivna årgången får upp till 97 poäng av James Suckling.
Det är givet att lyfta fram Hubers enkeltmarksviner från Berg, Alte Setzen och Obere Steigen, men man får inte glömma vinserien ”Terrassen”, som erbjuder Österrikes kanske allra bästa Riesling och Grüner Veltliner i sin prisklass.
Ingen förmår som ”vidunderbarnet” Huber att uttrycka Traisentals unika terroir genom kristallklara och druvtypiska vita viner med elegant mineralisk syra. Finess, finess, finess…
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll