
La Buxynoise Macon Rouge 2018
93/100 ”Outstanding” – Robert Parkers Vintage Chart
Även den världsberömde vinexperten Oz Clarke är en uttalad beundrare… Gång på gång framhäver han vinerna från Vignerons de Buxy som ett av Bourgognes bästa köp!
Nu har vi fått tag i ett extra-extra billigt parti (kanske det allra sista till ett osannolikt corona-pris)… och vilket vin!
I toppårgången 2018 skruvar vädergudarna upp den solmogna fruktcharmen, som här balanseras till perfektion av sval mineralitet från de steniga kalkstensmarkerna i det sydligaste Bourgogne. Top value!
Njut av den lätt kylda vinen som ett uppfriskande mysglas eller servera den till tapas, charkuterier, fisk, kyckling, pasta, grillade steaks, fläskkotletter och krämiga ostar.
Hur smakar La Buxynoise Macon Rouge 2018?
I glaset en inbjudande körsbärsröd färg med en frisk violett nyans. Nosen höjer ribban ytterligare med sin välbalanserade charm av viol, jordgubbar, hallon, körsbär och nymalen svartpeppar; efter en stund i glaset öppnar den upp för komplexa animaliska inslag av läder och torkat kött. Silkeslen i munnen, oerhört koncentrerad och generös med 2018 års frukt – som Bourgogne-entusiast är det svårt att hålla armarna i styr. Fina tanniner ger en extra dimension åt avslutet, som tonar ut elegant med kritaktig mineralitet. Utmärkt värde! Drick nu eller spara 5–6 år från skördeåret.
La Buxynoise Macon Rouge 2018 passar bra till...
Hur är La Buxynoise Macon Rouge 2018 framställt?
La Buxynoise Mâcon 2018 är gjord på 100 % Gamay, skördad från steniga, mycket kalkrika jordar med optimal söder- till sydvästlig exponering. Vinet jäser och lagras i ståltankar för en ren och autentisk återgivning av druvsorten och terroiren.
Druvor
GamayVindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning

















