
La Magia Rosso di Montalcino 2018
Årgångens bästa Baby-Brunello?
Äntligen en Rosso med personlighet och kvalitet som en seriös Brunello di Montalcino!
Med en rad blåstämplar från recensenterna visar denna ekologiska super-Rosso varför La Magia räknas bland de allra bästa producenterna av Brunello di Montalcino.
Vinet är också gjort på Sangiovese-druvor från samma toppsluttningar som La Magias 98-poängs Brunello. Skillnaden ligger i fatlagringen, som Fabian Schwarz kortar av något för sin Rosso.
Efter 9 månader i det svala toscanska källarmörkret är tanninerna perfekt avrundade – och frukten sprängfylld av ungdomlig charm!
Njut av den till stekar, lamm, kraftiga pastarätter, pizza, antipasti, ljust kött, svamprätter och mogna ostar. Servera vid 16–18°C
Hur smakar La Magia Rosso di Montalcino 2018?
Elegant körsbärsröd Sangiovese-färg... Doften lockar med oemotståndlig charm och stor personlighet! Ur glaset stiger ljuvliga dofter av nyplockade rosor, körsbär, apelsinskal, mörka plommon, medelhavsörter samt kryddiga inslag av rostade kaffebönor, lakrits och choklad. Silkeslen på tungan, där den allra renaste Sangiovese-frukten balanserar perfekt mellan uppfriskande fräschör och djupare Brunello-kraft... Slurprande saftig avslutning med välavvägd tanninbett. Sannerligen en magisk Rosso! Drick nu, eller lagra 8-10 år från skördeåret.
La Magia Rosso di Montalcino 2018 passar bra till...
Om La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med ett överflöd av toppomdömen — ända upp till 98 poäng från flera internationella vinkritiker — producerar Fabian Schwarz verkligen magisk Brunello.
Men egentligen härstammar namnet La Màgia från ”magione”, som betyder hus. Den historiska byggnaden var ursprungligen pilgrimernas sista viloplats på väg till klostret i Sant Antimo.
Familjen Schwarz är, som det tyskklangande efternamnet avslöjar, inflyttare från den tvåspråkiga norditalienska regionen Alto Adige-Südtirol. Familjens toscanska vinäventyr börjar 1979, när Fabians far, Harald, lyckas övertala sina föräldrar att köpa en bit vingård åt honom i Montalcino.
Fabian Schwarz, som är oenolog och utbildad vid Italiens mest prestigefyllda vinskola, började hjälpa till på gården 2005, innan han 2011 tog över driften av La Màgia från sina föräldrar.
Alla Brunello-druvor skördas från en enda sammanhängande vingård som odlas med ekologisk certifiering. Kombinationen av sydvänd exponering och hög belägenhet ger kraftfull Sangiovese med bibehållen friskhet. I vineriet framställer Fabian viner med extra parfym och klass genom långvarig maceration av druvskalen samt inkludering av hela druvklasar. Alla Brunello-viner lagras på delvis nya franska ekfat om 500 liter (tonneaux). La Màgias absoluta flaggskepp, Ciliegio, kommer från en unik cru-parcell som ger druvor och vin med särskild koncentration.
Man bör också nämna Fabians eleganta och aromatiska vita vin på Vermentino-druvan samt den burgundiskt inspirerade Sangiovese ”Il Vispo”, som genom att jäsa ”semi carbonisk” på hela druvklasar uppnår en för området unik och oemotståndlig saftighet.
Omdömena är i en klass för sig, inte minst när man tar de attraktiva priserna i beaktande. Vineriet drivs i stor utsträckning med solenergi.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning