
La Magia Rosso di Montalcino 2022 ØKO
Smaken av Brunello di Montalcino till Rosso-pris... Är det inte vad vi alla drömmer om?
Producenten av det passande namnet "La Magia" står bakom denna Rosso som på ett magiskt sätt levererar rekordstor kraft och Sangiovese-rikedom med upp till 15% alkohol. Vem sa Baby-Brunello?
Kultproducenten La Magias ekologiska Rosso di Montalcino blir bara vildare och större för varje år. Den senaste årgången blev en succé efter att recensenter jämfört smaken med Brunello och nu kan vi äntligen presentera den nya utgåvan 2022.
De senaste rapporterna är att det är exceptionellt bra kvalitet, men kvantiteterna är ganska små. Så om du vill ha det bästa Brunello-alternativet i Toscana är det bäst att du skyndar dig!
Vi talar om druvor från exakt samma toppvingårdar som levererar frukt till La Magias hypade 98-poäng Brunello. Skillnaden ligger i fatlagringen, som den briljante Fabian Schwarz förkortar något så att frukten förblir full av ungdomlig charm!
Njut av det till biffar, lamm, matiga pastarätter, pizza, antipasti, ljust kött, svamprätter och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar La Magia Rosso di Montalcino 2022 ØKO?
Imponerande mörk och tät för Sangiovese ... Nosen bjuder på charm och personlighet med fruktmogna superdofter av viol, blå plommon, saftiga körsbär, våt skogsmark, krossade stenar, cederträ, fänkål och rostade kaffebönor... Härligt krämig och intensiv som seriös Brunello på tungan. Den saftiga Sangiovese-frukten gläder med sin perfekta kombination av rikedom, kraft och fina, fräscha nyanser. Saftigt saftig i avslutet, toppad med balanserade tanniner. Kanske ett vilt påstående... men detta är bättre än många Brunello-viner till tredubbelt pris! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Cederträ
Kaffe
Röda körsbär
Svampar
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
La Magia Rosso di Montalcino 2022 ØKO passar bra till...
Om La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med ett överflöd av toppomdömen — ända upp till 98 poäng från flera internationella vinkritiker — producerar Fabian Schwarz verkligen magisk Brunello.
Men egentligen härstammar namnet La Màgia från ”magione”, som betyder hus. Den historiska byggnaden var ursprungligen pilgrimernas sista viloplats på väg till klostret i Sant Antimo.
Familjen Schwarz är, som det tyskklangande efternamnet avslöjar, inflyttare från den tvåspråkiga norditalienska regionen Alto Adige-Südtirol. Familjens toscanska vinäventyr börjar 1979, när Fabians far, Harald, lyckas övertala sina föräldrar att köpa en bit vingård åt honom i Montalcino.
Fabian Schwarz, som är oenolog och utbildad vid Italiens mest prestigefyllda vinskola, började hjälpa till på gården 2005, innan han 2011 tog över driften av La Màgia från sina föräldrar.
Alla Brunello-druvor skördas från en enda sammanhängande vingård som odlas med ekologisk certifiering. Kombinationen av sydvänd exponering och hög belägenhet ger kraftfull Sangiovese med bibehållen friskhet. I vineriet framställer Fabian viner med extra parfym och klass genom långvarig maceration av druvskalen samt inkludering av hela druvklasar. Alla Brunello-viner lagras på delvis nya franska ekfat om 500 liter (tonneaux). La Màgias absoluta flaggskepp, Ciliegio, kommer från en unik cru-parcell som ger druvor och vin med särskild koncentration.
Man bör också nämna Fabians eleganta och aromatiska vita vin på Vermentino-druvan samt den burgundiskt inspirerade Sangiovese ”Il Vispo”, som genom att jäsa ”semi carbonisk” på hela druvklasar uppnår en för området unik och oemotståndlig saftighet.
Omdömena är i en klass för sig, inte minst när man tar de attraktiva priserna i beaktande. Vineriet drivs i stor utsträckning med solenergi.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener
Syrainnehåll