



La Magia Rosso di Montalcino 2023 ØKO
"Ett mycket utmanande 2023 har orsakat uppskattade förluster på 50% (eller mer) i vissa fickor över hela Toscana" - Jamie Goode
Att vara eller inte vara... DOCG Brunello di Montalcino!
Alla 15 ekologiska hektar hos Fabian Schwarz i Montalcino är godkända för produktion av Brunello. Detta ger vinmakaren friheten att välja vilka druvor som ska ingå i hans ikoniska Brunelloviner, som kan kosta upp till 1.400 pund - och vilka han istället väljer för sin Rosso di Montalcino.
År 2023 var skörden i delar av Toscana dramatiskt låg - under hälften av det normala på många ställen. Därför är vi extra glada att kunna erbjuda ett litet parti av endast 120 flaskor av Fabians alltid snabbsäljande superbuys... Först till kvarn, först till kvarn!
Producenten med det passande namnet "La Magia" ligger bakom denna förtrollande Rosso, som imponerar med massor av Sangiovese-rikedom och nästan 15% alkohol.
Vem sa Baby-Brunello? Skillnaden ligger enbart i källarmognaden, som den briljanta Fabian Schwarz förkortar något, vilket lämnar den elegant fatkryddade frukten full av ungdomlig charm!
Smaken av Brunello di Montalcino till Rosso-pris... Är det inte vad vi alla drömmer om?
...
Njut av det till biffar, lamm, mustiga pastarätter, pizza, antipasti, ljust kött, svamprätter och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar La Magia Rosso di Montalcino 2023 ØKO?
La Magia Rosso di Montalcino 2023 presenterar sig med djup färg för Sangiovese - ett bevis på vinets intensitet ... Nosen har både charm och personlighet med fruktiga superdofter av viol, blå plommon, mogna körsbär, våt skogsmark, krossade stenar, cederträ, fänkål och rostade kaffebönor... Härligt krämig och intensiv som seriös Brunello på tungan. Den saftiga Sangiovese-frukten gläder med sin perfekta kombination av rikedom, kraft och fina, fräscha nyanser. Saftig avslutning med balanserade tanniner och lyxig kryddighet från fatlagringen. Det kan vara ett djärvt påstående - men i glaset överträffar det lätt flera Brunello-viner till mycket högre priser! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Cederträ
Herbes de Provence
Läder
Tranbär
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
La Magia Rosso di Montalcino 2023 ØKO passar bra till...
Om La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med ett överflöd av toppomdömen — ända upp till 98 poäng från flera internationella vinkritiker — producerar Fabian Schwarz verkligen magisk Brunello.
Men egentligen härstammar namnet La Màgia från ”magione”, som betyder hus. Den historiska byggnaden var ursprungligen pilgrimernas sista viloplats på väg till klostret i Sant Antimo.
Familjen Schwarz är, som det tyskklangande efternamnet avslöjar, inflyttare från den tvåspråkiga norditalienska regionen Alto Adige-Südtirol. Familjens toscanska vinäventyr börjar 1979, när Fabians far, Harald, lyckas övertala sina föräldrar att köpa en bit vingård åt honom i Montalcino.
Fabian Schwarz, som är oenolog och utbildad vid Italiens mest prestigefyllda vinskola, började hjälpa till på gården 2005, innan han 2011 tog över driften av La Màgia från sina föräldrar.
Alla Brunello-druvor skördas från en enda sammanhängande vingård som odlas med ekologisk certifiering. Kombinationen av sydvänd exponering och hög belägenhet ger kraftfull Sangiovese med bibehållen friskhet. I vineriet framställer Fabian viner med extra parfym och klass genom långvarig maceration av druvskalen samt inkludering av hela druvklasar. Alla Brunello-viner lagras på delvis nya franska ekfat om 500 liter (tonneaux). La Màgias absoluta flaggskepp, Ciliegio, kommer från en unik cru-parcell som ger druvor och vin med särskild koncentration.
Man bör också nämna Fabians eleganta och aromatiska vita vin på Vermentino-druvan samt den burgundiskt inspirerade Sangiovese ”Il Vispo”, som genom att jäsa ”semi carbonisk” på hela druvklasar uppnår en för området unik och oemotståndlig saftighet.
Omdömena är i en klass för sig, inte minst när man tar de attraktiva priserna i beaktande. Vineriet drivs i stor utsträckning med solenergi.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Näringsinnehåll
Allergener
Syrainnehåll