



La Magia Sangiovese Il Vispo 2021 BIO
Vill du smaka på 98-poängaren Brunello-vinmakarens överlägset saftigaste Sangiovese?
Fabian Schwarz är mästaren bakom några av dagens mest eftertraktade Brunello-viner, men du behöver inte betala upp till 1 400 pund per flaska för att få La Magias magi i ditt glas... Organic Il Vispo ger dig stjärnan Sangiovese till en bråkdel av Brunello-priset!
Medan Brunellovinerna ligger i källaren och väntar på att bli Brunello di Montalcino, släpper Fabian sin unga Sangiovese Il Vispo med det hedervärda syftet att sprida maximal drickglädje här och nu.
Genom att jäsa vinet i modern stil på hela druvklasar, som i Bourgogne, uppnår Fabian en unik och oemotståndlig saftighet som lätt överträffar alla konkurrerande "mini-Brunellos". För priset, ett måste för alla Brunello- och Burgundifans!
Njut av den till italienska delikatesser som pasta, pizza och biffar. Servera vid 16-18°C."
Hur smakar La Magia Sangiovese Il Vispo 2021 BIO?
När Il Vispo 2021 hälls upp i glaset vibrerar den med en vacker körsbärsröd färg... Nosen blir galen av utsökt, ungdomlig och underbart parfymerad frukt! Vi talar om violer, hallon, körsbär, tutti frutti och banan i hinkvis, innan klassiska Sangiovese-toner av rostig jord, torkade tranbär och medelhavsörter följer ... Vinet är mjukt och slurpigt saftigt på tungan, där Sangiovese-frukten verkligen får smaklökarna att dansa av glädje. För oj, vad gott det smakar! Det hela avrundas vackert med matvänlig friskhet, smakrika örter och silkeslena tanniner. Inte bara ett magiskt "Brunello-alternativ" ... utan själva sinnebilden för toskansk dryckesglädje! Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
La Magia Sangiovese Il Vispo 2021 BIO passar bra till...
Om La Magia

”Fabian Schwarz, current owner and winemaker at La Magia, represents part of the younger generation to breathe new life into the Montalcino territory” – Vinous
“If you have the chance to be in Montalcino and to make Brunello, you have to try to produce one which is really at the top.” – Fabian Schwarz
Med ett överflöd av toppomdömen — ända upp till 98 poäng från flera internationella vinkritiker — producerar Fabian Schwarz verkligen magisk Brunello.
Men egentligen härstammar namnet La Màgia från ”magione”, som betyder hus. Den historiska byggnaden var ursprungligen pilgrimernas sista viloplats på väg till klostret i Sant Antimo.
Familjen Schwarz är, som det tyskklangande efternamnet avslöjar, inflyttare från den tvåspråkiga norditalienska regionen Alto Adige-Südtirol. Familjens toscanska vinäventyr börjar 1979, när Fabians far, Harald, lyckas övertala sina föräldrar att köpa en bit vingård åt honom i Montalcino.
Fabian Schwarz, som är oenolog och utbildad vid Italiens mest prestigefyllda vinskola, började hjälpa till på gården 2005, innan han 2011 tog över driften av La Màgia från sina föräldrar.
Alla Brunello-druvor skördas från en enda sammanhängande vingård som odlas med ekologisk certifiering. Kombinationen av sydvänd exponering och hög belägenhet ger kraftfull Sangiovese med bibehållen friskhet. I vineriet framställer Fabian viner med extra parfym och klass genom långvarig maceration av druvskalen samt inkludering av hela druvklasar. Alla Brunello-viner lagras på delvis nya franska ekfat om 500 liter (tonneaux). La Màgias absoluta flaggskepp, Ciliegio, kommer från en unik cru-parcell som ger druvor och vin med särskild koncentration.
Man bör också nämna Fabians eleganta och aromatiska vita vin på Vermentino-druvan samt den burgundiskt inspirerade Sangiovese ”Il Vispo”, som genom att jäsa ”semi carbonisk” på hela druvklasar uppnår en för området unik och oemotståndlig saftighet.
Omdömena är i en klass för sig, inte minst när man tar de attraktiva priserna i beaktande. Vineriet drivs i stor utsträckning med solenergi.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Syrainnehåll