



Lacrimus Rex Rioja 2021
"De röda 2021, av vilka många just kommer ut på marknaden, är några av de största Riojas någonsin. För mig är detta den bästa årgången sedan 2001." - Tim Atkin om den nya Rioja-årgången 2021
Spaniens bästa vinmakare gör det igen... Topp Rioja på den stora druvan från Châteauneuf-du-Pape!
Javier Rodriguez tar oss med till östra Rioja, där 65-åriga buskvinstockar i en terroir full av spårfossiler från dinosaurier producerar Garnacha-frukt av högsta klass.
Den saftiga charmiga frukten toppas med elegant struktur från Graciano-druvan och avslutas med kryddor från 9 månader på 225, 300 och 500 liters franska och amerikanska ekfat.
Lacrimus Rex uppnår den perfekta balansen mellan mjuk fruktkraft, uppfriskande friskhet och kryddig komplexitet 2021. Resultatet är en vansinnigt läcker Rioja som överpresterar för priset och lätt matchar sina topprecenserade föregångare!
....
Njut av det som ett mysigt vin såväl som till biffar, lamm, tapas, pasta, pizza, fläsk, fågel och ljust kött, grytor och mogna ostar. Marinera vid 16-18°C
Hur smakar Lacrimus Rex Rioja 2021?
Inbjudande körsbärsrött i skänken med en frisk violett kant... Nosen är extremt väldoftande och saftig med viol, rosor, jordgubbar, körsbär, timjan och björnbär, som ger vika för djupa kryddnoter av engelsk lakrits, kokos, choklad, läder och vanilj... Vinet glider silkeslent på tungan, där saftiga röda och mörka bär möter smekande kakaomjölk och subtila ek-kryddor. Balansen mellan det röda vinets uppfriskande mineraliska friskhet och den varma kryddiga medelhavsfrukten är perfekt! Elegant polerade tanniner tar stinget hem ... Helt enkelt imponerande värde! Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Lacrimus Rex Rioja 2021 passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener