
Lamblin & Fils Chablis 1er Cru Fourchaume 2018 ØKO
"Detta är en Premier Cru som många tycker borde upphöjas till Grand Cru-status" - Robert Parker
Nutty, noble, nice... Denna 100% ekologiska Fourchaume är källarmognad till perfektion hos 96‑punktsproducenten Lamblin & Fils. Det här är smaken av Chablis Grand Cru till en bråkdel av priset!
Fourchaume är en klassisk terroir på den berömda högra stranden av floden Serein. Marken här är fylld av kalkstensfossiler som, liksom läget direkt norr om de sju legendariska Grand Cru-vingårdarna, ger ett vitt vin i världsklass.
Michel Lamblins personliga favorit, Fourchaumes 1er Cru, har en sådan otrolig finess, elegans och femininitet att den har utsetts till Frankrikes bästa chardonnay - och nr 3 i världen!
Njut av den ensam eller till färska skaldjursrätter, ångad lax, spenat med grädde, sushi, tapas, krispiga grönsaksrätter, fågel, charkuterier och krämig ost. Servera vid 10-12°C
Hur smakar Lamblin & Fils Chablis 1er Cru Fourchaume 2018 ØKO?
Elegant, delikat gyllengul i glaset. Nosen är rik och förförisk med suveräna aromer av päron, äpple, saftiga persikor, hasselnöt, ostronskal, havssalt, lime, flinta, rök och till och med en aning tropisk ananas. Smaken är rund och generös på tungan och öppnar verkligen godispåsen med en nästan tropisk fruktrikedom som väcks till liv av klassisk, livlig mineralisk friskhet. Stor kraft och nötighet i den mineraliga, minutlånga avslutningen. Delikat ekologisk Chablis – skål! Drick nu eller lagra +10 år från skördeåret.
Lamblin & Fils Chablis 1er Cru Fourchaume 2018 ØKO passar bra till...
Om Lamblin & Fils

“Excellent, typical Chablis” – Jamie Goode, Wine Anorak
”Top producer” – The Washington Post
“They have successfully progressed” – Rosemary George, Master of Wine
”Classic and characterful offerings” – Serena Sutcliffe, Master of Wine
”These are good value wines” – The Burgundy Report
Även om familjen Lamblin siktar på en precis, elegant, mineralisk och silkeslen signaturstil, smyger vinmakarteamet Didier & Clément Lamblin utan stora gester in en iögonfallande fruktrikedom, djup och kraft i sina vita viner.
Här i Chablis saknas det inte på ambitioner. Och med upp till 96 poäng från internationella vinkritiker i de senaste årgångarna väntar definitivt stora saker för både Lamblin & Fils – och för alla som är förtjusta i läcker, klassisk och sympatiskt prissatt Chablis!
Vi hittar Lamblin & Fils, som har producerat Chablis sedan 1690, i byn Maligny. Det rör sig om ett av Chablis äldsta vinhus, som nu genom 12 generationer förädlat och förfinat konsten att göra mineraliska vita viner i världsklass.
Idag leds företaget av 11:e generationens Michel och Didier Lamblin, som har arbetat tillsammans sedan 1987. Medan Michel sköter de administrativa kontorsuppgifterna finns den oenologutbildade Didier i källaren, där han sedan 2003 assisterats av sonen Clément, som studerat vinodling och oenologi i Beaune. Michels son, Alexandre, anslöt sig till familjeföretaget 2005.
Husets fina och varierade vinportfölj bygger både på egna vingårdar och druvmust från noga utvalda vinbönder. Gemensamt för hela produktionen är en stark grön profil, djupt rotad i familjens respekt för naturen och stolthet över sina lokala terroirs. Lamblin producerar viner med minimal intervention, och antalet ekologiskt certifierade vita viner ökar stadigt.
Från aromatiska Saint-Bris Sauvignon Blanc, via charmig Petit Chablis och Chablis, till mineraliska 1er Cru och Grand Cru av finaste, topprankade kaliber – Lamblin & Fils är din garanti för vita vinupplevelser i absolut toppklass.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll