



Lamblin & Fils Chablis Barrel Fermented 2021
Är det en Puligny-Montrachet? Är det Meursault? Nej, det är en banbrytande Chablis!
Nyheten är skapad av kusinerna Alexandre och Clément Lamblin, den yngsta generationen på Lamblin & Fils. Clément utbildade sig till oenolog i Beaune och har en djup kärlek till de stora vita vinerna från Bourgogne. I samma stil har denna Chablis fått jäsa och mogna på relativt nya ekfat.
Lyxflaskan talar för sig själv... Toppvinet tillför smöriga, vanilj- och nötaktiga nyanser till den mineraliska friskhet som är kännetecknet för en Chablis i topplaget.
Ett underbart, mycket elegant vitt vin — och ett absolut prisvärt alternativ till exempelvis Puligny-Montrachet.
Njut av det till stekt fisk och skaldjur, fågel, ljust kött, tapas, sushi, krämiga såser, svamp och nötiga ostar. Servera vid 10–12°C
Hur smakar Lamblin & Fils Chablis Barrel Fermented 2021?
Vinet presenterar sig vackert med fina gyllengröna nyanser ... Ur glaset kommer härliga aromer av krispigt päron, krossade ostronskal, salt grapefrukt, grillad citron, vit persika och en antydan av honungsmelon, som döljer kryddiga toner av smör, brioche, rostade nötter och crème brûlée från fatlagringen ... I munnen är det silkeslent och krämigt. Ett imponerande och mycket lyckat möte mellan klassiska, aptitretande Chablis-smaker och lyxiga kryddor, som väcker tydliga minnen av stora Meursault. Lång och mineralisk avslutning. Drick nu eller spara 8–10 år från skördeåret.
Lamblin & Fils Chablis Barrel Fermented 2021 passar bra till...
Om Lamblin & Fils

“Excellent, typical Chablis” – Jamie Goode, Wine Anorak
”Top producer” – The Washington Post
“They have successfully progressed” – Rosemary George, Master of Wine
”Classic and characterful offerings” – Serena Sutcliffe, Master of Wine
”These are good value wines” – The Burgundy Report
Även om familjen Lamblin siktar på en precis, elegant, mineralisk och silkeslen signaturstil, smyger vinmakarteamet Didier & Clément Lamblin utan stora gester in en iögonfallande fruktrikedom, djup och kraft i sina vita viner.
Här i Chablis saknas det inte på ambitioner. Och med upp till 96 poäng från internationella vinkritiker i de senaste årgångarna väntar definitivt stora saker för både Lamblin & Fils – och för alla som är förtjusta i läcker, klassisk och sympatiskt prissatt Chablis!
Vi hittar Lamblin & Fils, som har producerat Chablis sedan 1690, i byn Maligny. Det rör sig om ett av Chablis äldsta vinhus, som nu genom 12 generationer förädlat och förfinat konsten att göra mineraliska vita viner i världsklass.
Idag leds företaget av 11:e generationens Michel och Didier Lamblin, som har arbetat tillsammans sedan 1987. Medan Michel sköter de administrativa kontorsuppgifterna finns den oenologutbildade Didier i källaren, där han sedan 2003 assisterats av sonen Clément, som studerat vinodling och oenologi i Beaune. Michels son, Alexandre, anslöt sig till familjeföretaget 2005.
Husets fina och varierade vinportfölj bygger både på egna vingårdar och druvmust från noga utvalda vinbönder. Gemensamt för hela produktionen är en stark grön profil, djupt rotad i familjens respekt för naturen och stolthet över sina lokala terroirs. Lamblin producerar viner med minimal intervention, och antalet ekologiskt certifierade vita viner ökar stadigt.
Från aromatiska Saint-Bris Sauvignon Blanc, via charmig Petit Chablis och Chablis, till mineraliska 1er Cru och Grand Cru av finaste, topprankade kaliber – Lamblin & Fils är din garanti för vita vinupplevelser i absolut toppklass.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll