
Lamblin & Fils Chablis Barrel Fermented 2022
Nej, det är varken Puligny‑Montrachet eller Meursault… Det här är en utmärkt fatjäst Chablis!
Toppvinet är skapat av Clément Lamblin, den yngsta generationen på Lamblin & Fils. Clément har utbildat sig i Beaune och har en utmärkt känsla för de stora vita vinerna från Bourgogne som, precis som denna speciella Chablis, jäser och mognar på nyare ekfat.
Årgång 2022 kännetecknas av extra generösa frukttoner som spelar vackert mot de kryddiga nyanserna från fatet.
Den lyxiga flaskan ljuger inte... Här hittar du smöriga, vaniljkryddade och nötiga nyanser tillsammans med den mineraliska friskhet som kännetecknar stora Chablis. Ett fantastiskt, elegant vitt vin — och ett absolut prisvärt alternativ till Puligny‑Montrachet.
Drick nu, eller spara 8–10 år från årgången.
Njut av det till stekt fisk och skaldjur, fågel, ljust kött, tapas, sushi, krämiga såser, svamp och nötiga ostar. Servera vid 10–12°C
Hur smakar Lamblin & Fils Chablis Barrel Fermented 2022?
När den hälls upp visar den en delikat gyllene färg med fräscha, gröna reflexer... Nosen utlovar en stor burgundisk Chardonnay med nyanser av smör, vanilj och crème brûlée som spelar perfekt mot salta havsbrisar, mineraliska ostronskal och årgångsfruktnoter av druva, grillad citron, vit persika, ananas och honungsmelon... I munnen är den silkeslen och diskret smörkrämig med läckra, nötaktiga smaker. Sammantaget ett mycket lyckat möte mellan klassiska, uppfriskande Chablis-smaker och lyxiga kryddinslag som påminner om stor vit Bourgogne från Meursault och Puligny. Utmärkt!
Lamblin & Fils Chablis Barrel Fermented 2022 passar bra till...
Om Lamblin & Fils

“Excellent, typical Chablis” – Jamie Goode, Wine Anorak
”Top producer” – The Washington Post
“They have successfully progressed” – Rosemary George, Master of Wine
”Classic and characterful offerings” – Serena Sutcliffe, Master of Wine
”These are good value wines” – The Burgundy Report
Även om familjen Lamblin siktar på en precis, elegant, mineralisk och silkeslen signaturstil, smyger vinmakarteamet Didier & Clément Lamblin utan stora gester in en iögonfallande fruktrikedom, djup och kraft i sina vita viner.
Här i Chablis saknas det inte på ambitioner. Och med upp till 96 poäng från internationella vinkritiker i de senaste årgångarna väntar definitivt stora saker för både Lamblin & Fils – och för alla som är förtjusta i läcker, klassisk och sympatiskt prissatt Chablis!
Vi hittar Lamblin & Fils, som har producerat Chablis sedan 1690, i byn Maligny. Det rör sig om ett av Chablis äldsta vinhus, som nu genom 12 generationer förädlat och förfinat konsten att göra mineraliska vita viner i världsklass.
Idag leds företaget av 11:e generationens Michel och Didier Lamblin, som har arbetat tillsammans sedan 1987. Medan Michel sköter de administrativa kontorsuppgifterna finns den oenologutbildade Didier i källaren, där han sedan 2003 assisterats av sonen Clément, som studerat vinodling och oenologi i Beaune. Michels son, Alexandre, anslöt sig till familjeföretaget 2005.
Husets fina och varierade vinportfölj bygger både på egna vingårdar och druvmust från noga utvalda vinbönder. Gemensamt för hela produktionen är en stark grön profil, djupt rotad i familjens respekt för naturen och stolthet över sina lokala terroirs. Lamblin producerar viner med minimal intervention, och antalet ekologiskt certifierade vita viner ökar stadigt.
Från aromatiska Saint-Bris Sauvignon Blanc, via charmig Petit Chablis och Chablis, till mineraliska 1er Cru och Grand Cru av finaste, topprankade kaliber – Lamblin & Fils är din garanti för vita vinupplevelser i absolut toppklass.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll