
Las Tierras de Javier Rodriguez Garnacha 2024
Kvaliteten är obestridlig. Lägg särskilt märke till namnet Las Tierras de Javier Rodriguez!
I motsats till all prislogik kommer denna Garnacha från den prestigefyllda signaturserien som Javier Rodriguez producerar uteslutande från sina egna vingårdar i Toro.
Även om Garnacha historiskt sett har funnits i Toro, förknippas området idag oftast med den mörka Tempranillo. Faktum är att denna guldmedaljör är ett av Toros första moderna exempel på Garnacha-rött vin - och kvaliteten är minst sagt enastående.
2024-versionen utstrålar rödfruktig friskhet och nästan burgundisk elegans, medan 12 månader på 500 liters franska ekfat har tillfört läckra kryddor och djup i smaken.
Javier Rodriguez har arbetat på Château Lafite-Rothschild, har utsetts till "Spaniens bästa vinmakare" och har varit med i TOP100 av världens bäst recenserade vingårdar.
Detta välförtjänt topprecenserade fynd är ytterligare ett bevis på hans exceptionella hantverkskunnande!
Njut av det som ett saftigt och mysigt glas - eller till tapas, biffar, lamm, fläsk, fågel och ost. Servera vid 16-18°C.
Las Tierras de Javier Rodriguez Garnacha 2024 är ett av de första Garnacha-dominerade röda vinerna från Ribera del Duero-grannen DO Toro. Prestigeserien "Las Tierras de Javier Rodriguez" avser de viner som uteslutande skapats av druvor från Javiers egna vingårdar. 85% Garnacha och 15% Tempranillo jäses på franska ekfat innan vinet tappas om för ytterligare 12 månaders mognad på 500 liters franska ekfat, där omrörning av den fina jästfällningen (burgundisk bâtonnage) ger extra rikedom och komplexitet till smaken.
Hur smakar Las Tierras de Javier Rodriguez Garnacha 2024?
Las Tierras de Javier Rodriguez Garnacha 2024 gnistrar lysande körsbärsrött i glaset... Nosen är härligt livfull och fruktig med toner av nyplockade rosor, anis, körsbär, granatäpple, smultron, Herbes de Provence och en aning krossad svartpeppar, som spelar elegant med fatets nyanser av vanilj, choklad och rostade kaffebönor... Vinet är mjukt, friskt och oerhört smakrikt på tungan med gott om aromatisk, bärsyrlig Grenache-typicitet. En lång och harmonisk avslutning med fina tanniner och subtil kryddighet från fatet gör det till ett av de mest charmiga spanska rött vinerna vi har haft i glaset på länge. Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Smaknoter
Herbes de Provence
Jordgubbe
Röda körsbär
Rök
Våta stenar
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Las Tierras de Javier Rodriguez Garnacha 2024 passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Näringsinnehåll
Allergener